°C 15

Svetojanske mažoretkinje prvakinje Europe

10.09.2018.

Redakcija

Svoj san djevojke su uspjele ostvariti okitivši se zlatnom medaljom na Europskom prvenstvu mažoretkinja!

Europsko prvenstvo mažoretkinja održano je u Srbiji proteklog vikenda, a za vratom Svetojanskih mažoretkinja su ovog puta zasjale medalje zlatnog sjaja. U seniorskoj kategoriji mažoretkinje su osvojile prvo mjesto ostavivši iza sebe timove iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Češke, Poljske, Rumunjske, Crne Gore, Francuske i Austrije.

Na natjecanju je, naime, nastupilo oko 3 000 djevojaka iz navedenih zemalja Europe.Velika konkurencija bila je u juniorskoj kategoriji gdje su Svetojanke također bile odlične osvojivši srebrnu medalju i time postale viceprvakinje Europe! Zlatnu medalju osvojile su i u neformacijama i to Aleta Jurkovac i Leona Jerčinović u kategoriji par seniorke štap. Izniman rezultat ostvarila je i Dalia Belan osvojivši zlatnu medalju u kategoriji solo kadetkinje štap popravivši tako rezultat s državnog natjecanja. 

Pune emocija djevojke su se vratile u svoje Jastrebarsko, a nekoliko riječi o dojmovima s natjecanja kazala nam je članica Uprave Svetojanskih mažoretkinja Nikolina Gordijan.

-Jako nam je drago što smo se uopće plasirale na Europsko prvenstvo što je i velika odgovornost jer ovdje predstavljamo cijelu Hrvatsku. Djevojke su se dobro pripremile, vježbale su cijele godine i izvrsno otplesale. Jako smo sretne. Organizacija natjecajna je bila na visokom nivou, cijelo vrijeme je vladala pozitivna atmosfera – kazala je Godrijan.Osvrnula se i na rezultate djevojaka u kategorijama neformacija.

-To su iznimno talentirane djevojke. Svi smo već navikli da osvajaju visoke pozicije što su i ovog puta potvrdile. Mlade su, zgodne, vole to što rade i mogu biti uzor djevojčicama – kazala je Godrijan.

Ovaj veličanstven uspjeh kruna je 20-godišnjeg rada Svetojanskih mažoretkinja koju osim što mogu zahvaliti predanom radu, uvijek iznova ističu, zahvaljuju i velikoj podršci roditelja i svih koji ih prate.

-Jako smo sretne i ponosne jer smo opravdale Hrvatski mažoret savez, našu Jasku, a posebno veliko hvala roditeljima i navijačima koji nas uvijek podržavaju – rekla nam je Nikolina Godrijan dodavši kako je upravo u duhu zajedništva i pozitivne energije kojom zrači sredina iz koje dolaze ostvarena i ova pobjeda Svetojanskih mažoretkinja.