°C 22

Sveta Jana: Mališane razveselio Sveti Nikola

05.12.2018.

Redakcija

Zajedništvo u duhu nadolazećeg Božića zavladalo je Svetom Janom. Ujedinjenim snagama članovi svih mjesnih odbora, svetojanskih udruga i mještani svetojanskih naselja uredili su srce Gorice Svetojanske, i danas, uoči blagdana Svetog Nikole iznenadili one najmlađe ukusnim poklonima.

Topla i vesela atmosfera jutros se proširila Goricom Svetojanskom gdje su na glavnom mjesnom trgu djeca Područne škola Sveta Jana sa svojim učiteljicama, te vrtićka djeca u pratnji svojih odgojiteljica, kitila bor. On se, već tradicionalno, kiti ukrasima koji mališani sami izrađuju, uz pomoć svojih učiteljica Jasnice Vojvodić i Jadranke Ribarić. Tako je ubrzo, veliko božićno drvce u srcu mjesta zablistalo blagdanskim sjajem.Vrijednu dječicu nakon što su okitila bor dočekalo je pravo iznenađenje. Vidjevši da su i ove godine bila dobra, odlučio ih je posjetiti Sveti Nikola i uručiti im prigodni slatki poklon. Puna oduševljenja djeca su pozdravljala najdražeg sveca i zahvaljivala mu na darovima, a poklonima je obradovao i odgajateljice i učiteljice.- Zahvaljujemo se i ove godine mjesnim odborima i svima koji su sudjelovali u ovoj akciji i tako razveselili našu djecu. Mi smo s njima pripremali ukrase za božićno drvce koje su sa zadovoljstvom kitili, a posebno ih je oduševio Sveti Nikola – rekla nam je učiteljica Jadranka Ribarić.Ove godine adventsko razdoblje u Svetoj Jani bit će posebnije nego što je to bilo prijašnjih godina. Osim dolaska Svetog Nikole, bogatog kićenja bora, mještani su se potrudili da uređenje trga na Gorici Svetojanskoj bude na jednom višem nivou. Stoga je kraj božićnog drvca postavljen i unikatni adventski vijenac – rukotvorina članova Udruge pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, a s druge strane, postavljaju se drvene božićne jaslice, a cijeli trg u večernjim će satima biti potpuno osvijetljen lampicama.Za sve što su ovog Božića pripremili Svetojanci su zaslužni sami. Vlastitim su sredstvima i snagama odlučili uljepšati blagdane svim svojim sumještanima.

-Ove godine se posebno vidi zajedništvo svih nas - svih mjesnih odbora i naših udruga u Svetoj Jani. Tom prilikom bih istaknuo naše udruge koje su nam novčano pomogle: NK Sveta Jana, KUD Sveta Jana, Etno udruga Sveta Jana, Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana. Zatim, DVD Belčići, DVD Sveta Jana, vinari i vinogradari s područja Svete Jane, zadrugari i njihovi dioničari, naši lovci te Svetojanske mažoretkinje. Svi oni su nam novčano pomogli da i naš trg bude ovako uređen– rekao nam je predsjednik MO Sveta Jana Pavao Budinšćak.Sveta Jana tako je ovih blagdana pokazala svoje zajedništvo i tako pokrenula pravi blagdanski duh koji će ih grijati u hladnim zimskim danima koji tek dolaze.

Galerija slika

Sveta Jana: Mališane razveselio Sveti Nikola Sveta Jana: Mališane razveselio Sveti Nikola Sveta Jana: Mališane razveselio Sveti Nikola Sveta Jana: Mališane razveselio Sveti Nikola Sveta Jana: Mališane razveselio Sveti Nikola Sveta Jana: Mališane razveselio Sveti Nikola Sveta Jana: Mališane razveselio Sveti Nikola Sveta Jana: Mališane razveselio Sveti Nikola