°C 32

Svečano obilježeno 60 godina rada DVD-a Klokočevac

02.10.2018.

Redakcija

U nedjelju je Dobrovoljno vatrogasno društvo Klokočevac obilježilo i proslavilo 60 godina rada. Članovi društva, prijatelji vatrogasci iz Samobora i okolice i brojni gosti, uzvanici okupili su se tim povodom u Bistrou Šarm na prigodnoj svečanosti.

S počecima i razvojem vatrogastva u Klokočevcu brojne nazočne upoznao je tajnik društva Marijan Barbić, koji je istaknuo i glavne inicijatore i osnivače DVD-a, o čemu postoji i zapis s osnivačke skupštine od 10. kolovoza 1958 godine, kada su Mirko Plaščević, Drago Blazinić, Vid Komerički i Mijo Kovačić utemeljili DVD Klokočevac.

Društvo se prvih godina oprema, članovi se osposobljavaju za intervencije, stiže i prva vatrogasna cisterna, ali nemaju svoj prostor. Gradnja doma započetog 1973. godine završava tek 1981. godine, no daje novi zamah u radu i širi aktivnosti društva.

Danas imaju lijepo uređen prostor u kojem djeluje 20-ak aktivnih članova, 12-ero djece i 12 članova mladeži, a na čelu im je Snježana Barbić, jedina predsjednica među samoborskim vatrogascima. O uspjesima društva pak govore brojni pehari i nagrade s vatrogasnih natjecanja.

Čestitke i pohvale im je najprije uputio zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, koji je istaknuo kako će Grad Samobor i dalje ulagati u vatrogastvo na području Grada, a DVD Klokočevac sljedeće će godine dobiti i novo vozilo.

Svojim kolegama vatrogascima obratili su se i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora i Javne vatrogasne postrojbe Mladen Žitković te predsjednik VZG-a Željko Koščica, istaknuvši brojne primjere iz rada društva i njegov značaj za cijelu zajednicu.

Prigodnim govorom i čestitkama pridružio se i zamjenik župana i županijski načelnik Stožera Civilne zaštite Hrvoje Frankić, nakon čega su zaslužnim članovima uručena priznanja, nagrade i zahvale za predan rad kroz 6 desetljeća djelovanja DVD-a Klokočevac.

Zlatnu medalju Hrvatske vatrogasne zajednice ovom je prigodom dobio Stjepan Komerički.

(Izvor i foto: Grad Samobor)

Galerija slika

Svečano obilježeno 60 godina rada DVD-a Klokočevac Svečano obilježeno 60 godina rada DVD-a Klokočevac Svečano obilježeno 60 godina rada DVD-a Klokočevac