°C -3

Šuput, Škoro, Bogdan i Barabe na prvim lipanjskim Danima vina!

17.05.2018.

Vana Pocrnjić

Uvod u ovogodišnju manifestaciju Dani vina, koja će se održati od 7. do 10. lipnja pod šatorom na jaskanskom sajmištu, bit će već prvog lipanjskog vikenda kad će se održati događanja u centru grada. Najpoznatiju manifestaciju u Jaski, koja je od ove godine promijenila vrijeme održavanja te joj je vraćeno staro ime, upotpunit će svojim nastupima Barabe, Zvonko Bogdan, Maja Šuput i Miroslav Škoro.

Nakon što su organizatori odlučili da se Jaskanske vinske svečanosti ponovo zovu Dani vina te da će se, na prijedlog vinara, od ove godine održavati u lipnju umjesto u rujnu kada su berbe grožđa, najavljen je i bogat zabavni program te, najpoznatije jaskanske manifestacije.

 Drugog vikenda u lipnju dolaze poznata imena domaće zabavne glazbene scene. Na svečanom otvorenju, 7. lipnja, zasvirat će Barabe. U petak, 8. lipnja atmosferu pod šatorom zagrijat će Maja Šuput, a u subotu 9. lipnja, na redu je Zvonko Bogdan. Zatvaranje Dana vina odvijat će se uz nastup Miroslava Škore, 10. lipnja.

Uvodna događanja od 1. lipnja

Osim njih za atmosferu pod šatorom zadužen je i DJ Baggio, čiji će glazbeni repertoar zasigurno zadovoljiti drugačije glazbene ukuse. Organizatori najavljuju i bogat kulturno umjetnički program, razne zabavne sadržaji, bogatu gastronomsku ponuda, vrhunska vina te obrtničko-turističku izložbu Eko Etno Jaska.

Uvod u samu manifestaciju počinje već vikend prije na glavnom gradskom trgu koji će i ove godine biti uređen u „vinskom štihu“. Tako se u petak, 1. lipnja i u subotu, 2. lipnja organiziraju gastro natjecanja „Dani vina & riba fina“ i „Dani vina & divljač fina“, a  u ponedjeljak, 4. lipnja održat će se zanimljiva Vinska radionica, u Žitnici u perivoju dvorca Erdödy.