°C 31

Srebrna plaketa za KUD Ban Josip Jelačić

09.10.2018.

Redakcija

Mješoviti pjevački zbor KUD-a 'Ban Josip Jelačić' osvojio je srebrnu plaketu na 51. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova, održanom u Rovinju.

-Osvojiti srebro na državnom natjecanju nije nimalo lak zadatak. Pozamašan je to pothvat, u koji se mora uložiti velik trud, mnogo vremena i entuzijazma, no, prije svega, valja se stvoriti najviši nivo sinergije zborskog korpusa i njihova dirigenta. Neopisivo sam sretan i neizrecivo ponosan na Mješoviti pjevački zbor KUD-a 'Ban Josip Jelačić'. Možda sam trenutno i najponosniji dirigent na svijetu, a sve zaslugom svake pojedine članice i svakog člana našeg Zbora, prema kojima osjećam najdublju zahvalnost-rekao je voditelj zbora, maestro Hrvoje Banaj.

'Jelačići' su, u natjecateljskom dijelu, izvedbom četiriju iznimno zahtjevnih skladbi impresionirali stručni žiri, koji je ocijenio da se radi o iznimno potentnom i izvrsno vođenom zboru, koji je u odnosu na prethodne godine začudno napredovao. Na revijalnom dijelu drugoga dana, zbor je izvedbom popularnog ruskog klasika 'Kaljinka' osvojio simpatije publike, koja je pjesmu popratila pljeskom i skandiranjem.

Na ovogodišnjem natjecanju nastupilo je čak 18 odabranih hrvatskih zborova koji su svoj nastup morali izboriti putem 11 županijskih i regionalnih smotri te jednog samostalnog preslušavanja.

(Izvor i Foto: Grad Zaprešić)