°C 16

"Solidarnost na djelu": U Jaski se prikuplja odjeća i hrana za potrebite

10.10.2018.

Maja Peranić

U Jastrebarskom se i ove godine organizira prikupljanje odjeće i hrane za potrebite građane. Riječ je o tradicionalnoj akciji Gradskog društva Crvenog križa pod nazivom Solidarnost na djelu.

Prikupljat će se odjeća i suhe namirnice i to u prostorijama Glazbene škole Jastrebarsko u utorak 16. listopada, te u utorak 23. listopada, u terminu od 18 do 20 sati.

Osim prikupljanja hrane i odjeće svatko tko želi moći će kupiti bon u vrijednosti od 5 kuna. Od prikupljenih sredstava 90% će se namijeniti kupnji paketa za socijalno ugrožene osobe, a 10% za pokrivanje troškova akcije.

-Molimo naše sugrađane da doniraju samo dječju i mušku odjeću jer je potražnja za tom vrstom odjeće najveća, a trenutno je nemamo dovoljno. Ako dođe potreba za svom ostalom vrstom odjeće organizirat će se dodatni termini prikupljanja – kazali su iz Crvenog križa.

-Zahvaljujemo na vašem sudjelovanju i doprinosu akciji „Solidarnost na djelu“ tijekom proteklih godina. Molimo za vašu pomoć i u ovogodišnjoj akciji u ime onih kojima je pomoć – dodali su organizatori.