°C -2

Snježne radosti: Na terasi odmara "djevojka dana"

08.02.2018.

Maja Ivčić

Dok nekima čišćenje snijega predstavlja muku i problem, nekima je to pravo zadovoljstvo i prilika da izraze svoju kreativnost.

Kad god njegovu terasu u samoborskom Gornjem kraju prekrije snježni pokrivač, gospodinu Josipu Freslu proradi mašta te lopatu hvata s osmijehom na licu. Uz malo truda, pred kućom nastaju prave skulpture, a ove je godine svoje mjesto našla i "djevojka dana".

-Trebalo mi je malo više od pola sata i začas je bila gotova. Ugostili smo na svojoj terasi snježnu djevojku dana – rekao je Josip.

U izradi ovakve snježne skulpture mnogi bi uživali, pomno pazeći na svaki detalj. 

-Danas ju moramo malo popraviti jer je snijega još sinoć napadalo, a sada se već topi – rekao nam je Josip koji je dami podario još jedan tretman.

Gotovo svake zime gospodinu Josipu na pamet padne neka nova duhovita ideja za izradu snježnih skulptura što svakako ovisi o vrsti i količini snijega koji u Samoboru zapadne. Jedna od najvećih i svakako najupečatljivijih skulptura bio je trometarski dinosaur kojeg je uz pomoć svoje kćeri i nećaka sagradio prije dvadeset godina.

Galerija slika

Snježne radosti: Na terasi odmara "djevojka dana" Snježne radosti: Na terasi odmara "djevojka dana" Snježne radosti: Na terasi odmara "djevojka dana" Snježne radosti: Na terasi odmara "djevojka dana" Snježne radosti: Na terasi odmara "djevojka dana" Snježne radosti: Na terasi odmara "djevojka dana" Snježne radosti: Na terasi odmara "djevojka dana" Snježne radosti: Na terasi odmara "djevojka dana" Snježne radosti: Na terasi odmara "djevojka dana"