°C -2

Slikoknjige Ive Valentić u Vrbovcu

09.02.2018.

Franjo Simić

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Vrbovcu u četvrtak je navečer otvorena još jedna velika i sjajna izložba. Vrbovečkoj se publici ovoga puta predstavlja Iva Valentić svojim nesvakidašnjim opusom – i slikom i knjigom u jednome, jer se tako promatraju i iščitavaju njenih deset listova u tušu na rižinom papiru.

Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti, umjetnica je diplomirala na Likovnoj akademiji u Veneciji (u klasi prof. Carmela Zottija), a kao stipendistica usavršavala je kinesku kaligrafiju na Centralnoj likovnoj akademiji u Pekingu.Izložbu je postavila i napisala predgovor hrvatska spisateljica i prevoditeljica Sanja Lovrenčić.Zahvalivši Ivi Valentić na dolasku, a ravnateljici POU Sanji Prijatelj na organizaciji još jedne velike kulturne priče u gradu, izložbu je službeno i otvorio zamjenik vrbovečkog gradonačelnika Robert Đuranec.

Galerija slika

Slikoknjige Ive Valentić u Vrbovcu Slikoknjige Ive Valentić u Vrbovcu Slikoknjige Ive Valentić u Vrbovcu Slikoknjige Ive Valentić u Vrbovcu Slikoknjige Ive Valentić u Vrbovcu Slikoknjige Ive Valentić u Vrbovcu Slikoknjige Ive Valentić u Vrbovcu Slikoknjige Ive Valentić u Vrbovcu Slikoknjige Ive Valentić u Vrbovcu