°C 3

Školarcima iz Križa nagrada za zaštitu okoliša

12.06.2018.

Redakcija

Učenici Područne škole Milka Trnina iz Križa u ponedjeljak su od dm-a primili nagradu za doprinos zaštiti okoliša u sedmom Zelenom koraku- eko akciji prikupljanja starog papira.

Naime, s prikupljenih devet tona papira PŠ Milka Trnina zauzela je mjesto među deset najuspješnijih škola u dm-ovoj akciji, a uspjeh školaraca i angažman u zaštiti okoliša ove je godine posebno impresivan s obzirom na izrazito veliku konkurenciju.

U sedmom Zelenom koraku sudjelovalo je rekordnih 197 škola iz svih županija i svaki deseti osnovnoškolac u Hrvatskoj uključio se u dm-ovu akciju prikupljanja i recikliranja starog papira.

-Od 2012. godine, kada je dm prvi put nagradio najuspješnije male ekologe, cilj Zelenog koraka je okupiti što više škola i potaknuti što više djece na brigu o okolišu. U dm-u smo ponosni što akcija Zeleni korak raste i dalje i što nam se ove godine pridružilo najviše škola do sada. Ove godine u akciji je sudjelovalo dvostruko više učenika nego 2017. godinu. U ime dm-a zahvaljujem svim učenicima koji su nam pomogli da i ove godine naše gradove učinimo ljepšima i pokažemo što se može postići uz malo truda i dobre volje- izjavila je Dijana Petanjek, područna menadžerica dm-a.

U dm-ovoj akciji sudjelovalo je ukupno 37.756 osnovnoškolaca koji su zajedno prikupili više od 350 tona papira, što znači da su recikliranjem spasili više od šest tisuća stabala.

Uz školu Milke Trnine, najbolji mladi ekolozi 2018. godine dolaze iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića (Lopatinec), OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića (Lovreć), OŠ Frana Koncelaka (Drnje), OŠ Ljudevita Gaja (Nova Gradiška), OŠ prof. Filipa Lukasa (Kaštel Stari), Područne škole Zaostrog, PŠ Torčec, PŠ Gotalovo i PŠ Ljupina.

Učenike deset škola koje su pokazale posebnu predanost eko akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate, dm će nagraditi opremom po izboru svake od škola u vrijednosti od 8.500 kuna.