°C 9

Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta

19.02.2018.

Redakcija

-Ljudi, dođite svi na Plešivicu, sve smo pripremili, dobrog vina, hrane.. Sanjkamo i uživamo! - rekao je radosno predsjednik Sanjkaškog kluba Plešivica 1907, Dragutin Molvik.

I doista, Plešivičanci su se potrudili da jučerašnji dan kod crkvice svetog Jurja u srcu Plešivice prođe u zabavi, druženju i rekreaciji na svježem zraku. Kao i svake godine tradicija sanjkanja stara 111 godina, nastavila se i ovog puta te su se na spust niz stazu "Kamenice" odvažili brojni posjetitelji od onih velikih do najmlađih.

-Prošle godine smo na Sanjkaškom kupu krenuli prvi puta s najmlađima, djecom do 7 godina, na kojima zapravo svijet ostaje. Staza je namijenjena svima. To je rekreativno sanjkanje, staza može pretrpjeti svaki pad i nije opasna – kaže nam predsjednik kluba.

Najmlađi su se ipak sanjkali alternativnom stazom i to uz pomoć svojih roditelja, a nakon svega zaslužili su i medalje.

Od 14 sati pravu stazu isprobala su djeca do 15 godina, djevojčice i dječaci, a potom i odrasli.

Iako su snijeg na Plešivici priželjkivali, on je tek počeo padati jučer poslijepodne tako da su uoči samog natjecanja organizatori ipak imali problema:

-Danas nam je zapao snijeg, no da je jučer zapao ovo bi bilo veoma uspješno. No, do jučer smo se borili s jakom južinom pa smo svakodnevno navažali stazu sa snijegom. Sav snijeg je bio iz Plešivice. Uz puno dobrih ljudi iz kluba koji su se uključili, uspjeli smo održati natjecanje – objasnio je predsjednik Sanjkaškog kluba Plešivica 1907 pa se tako dobra stara "Ak nebu snega, mi ga bumo zmislili" i ove godine pokazala istinitom.

Organizirali su Plešivičanci okrjepu za posjetitelje, čaj i kuhano vino, a mogli su iz prizalogajiti. Održano je i svečano proglašenje pobjednika, a na posljetku i zabava uz TS Gazde.

Iz Sanjkaškog kluba zadovoljni su još jednim Sanjkaškim kupom te vas na Plešivici čekaju i dogodine, a možda i prije.

-Već sutra će se neki odmarati, a mi ćemo razmišljati već o idućoj godini, a tko zna, možda organiziramo i neko natjecanje krajem godine. Sve ovisi o snijegu – rekao nam je gospodin Dragutin Molvik.

Galerija slika

Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta Sanjkanje na Plešivici tradicija koja se ne propušta