°C 4

Samobor: 29. festival ljubavne poezije

07.06.2018.

Vana Pocrnjić

Tradicionalni festival ljubavne poezije "29. Vrazova Ljubica" održat će se od 13. do 16. lipnja u Samoboru. Vrazova Ljubica književni je susret koji se od 1990. godine održava u Samoboru, u spomen na Julijanu Cantilly i pjesnika Stanka Vraza.

Trodnevni program sadržavat će različite sadržaje namjeni za djecu i odrasle, pa će tako prvog dana festivala pod nazivom "Priča o crvenoj jabuci" gdje će djeca, u suradnji sa školama i vrtićima, pričati o malim i velikim ljubavima.

Drugi dan, 14. lipnja s početkom u 18 sati na Trgu matice hrvatske u zelenom ambijentu trga mlada imena hrvatske poezije čitat će svoje pjesme „To Ti pjevaš: Čitanje nove ljubavne poezije."

Kod samoborskog muzeja, 15. lipnja s početkom u 18 sati čitat će se poezija pod nazivom „Gost(i)ona kod Vraza" gdje će se predstaviti stihovi i glazba za Ljubicu i Stanka.

Zadnjeg dana festivala, 16. lipnja od 12 sati na Trgu kralja Tomislava svi sudionici mogu doći na slušanje poezije u glazbi i stihu pod nazivom "Svim našim Ljubicama." Nešto kasnije u popodnevnim satima iza Samoborskog muzeja uz šetnicu održat će se 29. završna večer hrvatske ljubavne poezije gdje će eminentni hrvatski pjesnici govoriti stihove.

(Foto: Grad Samobor)