°C 16

Prvi sajam OPG-ova u Rugvici

18.06.2018.

Vana Pocrnjić

Uoči otvorenja tržnice uz Designer outlet Croatia, Općina Rugvica je organizirala 1. Sajam OPG-ova „Posavina u okusima“. Sudjelovalo je dvadesetak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a sajmom je, uz ponudu domaćih poljoprivrednih proizvoda, promovirana i kulturna baština ove općine.

-Kako bi poljoprivrednici lakše plasirali svoje proizvode, u dogovoru s IKEA-om sagrađena je tržnica između robne kuće i Designer Outleta Croatia na kojoj će prvenstvo kod zakupa prostora imati obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Rugvice i Zagrebačke županije. Vjerujem da će tako naši OPG-ovi povećati svoju proizvodnju- kazao je načelnik Rugvice, ujedno i saborski zastupnik, Mato Čičak.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak rekao je da se proizvođači trebaju udruživati kako bi bolje pozicionirali svoje proizvode. Na otvaranju sajma bio je i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

-Ovo su prvi koraci, na ovakvim sajmovima mali proizvođači izlaze iz anonimnosti. Općina Rugvica je primjer kako pomoći OPG-ovima. Samo nastavite tako, Županija će vam uvijek biti partner- poručio je Mikuljan. 

(Foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Prvi sajam OPG-ova u Rugvici Prvi sajam OPG-ova u Rugvici Prvi sajam OPG-ova u Rugvici Prvi sajam OPG-ova u Rugvici Prvi sajam OPG-ova u Rugvici