°C 1

Prva milenijska fotografija u Zelini na dan Sv. Bartola

08.08.2019.

Romana Šimek

Turistička zajednica grada Sv. I. Zelina poziva sve da 24. kolovoza u 10 sati dođu u Čegce kako biste bili dio milenijske fotografije. Najbučniju milenijsku fotografiju snimiti će poznati fotograf i snimatelj Šime Strikoman. 

-Milenijsku fotografiju snimamo na dan Sv. Bartola, te na taj način želimo obilježiti naš vinski kraj, te povezati vinske običaje postavljanja klopoteca koji tjeraju čvorke i nagovještavaju da se bliži berba- kažu iz Turističke zajednice. 

Sv. Ivanu Zelini ovo će biti prva fotografija, a Strikoman je svojim objektivom snimio na stotine njih. Prvu milenijsku fotografiju Strikoman je snimio 2000. godine kada je na vodičkoj rivi okupio tisuću svojih sugrađana kako bi skupnim fotografiranjem obilježili ulazak u novi milenij. Tada nije ni slutio kako će se upravo iz te prve fotografije razviti cijeli projekt koji traje već punih 19 godina. U ovih devetnaest godina kroz Milenijsku fotografiju snimljeno je više od 680 fotografija a sudjelovalo je preko milijun ljudi iz gradova diljem Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije…

Preporuka je da, ukoliko niste član nekog Udruženja koje želi doći u svojim prepoznatljivim bojama, zbog kompozicije fotografije na snimanje dođete u bijelim majicama. Prvih 200 koji se prijave na email tzg@zelina.hr dobiti će na poklon prigodnu bijelu majicu.

Kako bi dobili najbučniju milenijsku fotografiju ponesite sa sobom drvene čegrtaljke, klepetaljke i slične samozvučne bučne naprave….

Za sve sudionike osigurana je okrepa u Lovačkom domu Čegci.

-Dragi Zelinčani, vinoljubci, vinogradari, prijatelji našeg grada, pozivamo Vas da se odazovete u što većem broju, jer kako bi ispunili prostor i formirali najljepši „Klopotec“ treba nas biti par stotina. Milenijska fotografija snimati će se s visine od 50 metara, s vatrogasnih ljestava koje će nam osigurati naši prijatelji vatrogasci iz Javne vatrogasna postaje Ivanić grada- poručuju iz Turističke zajednice.