°C 11

Proslava Aninova u Samoboru

25.07.2018.

Vana Pocrnjić

U Samoboru će se narednih dana obilježiti blagdan svetih Ane i Joakima, a posebno svečano bit će prema tradiciji kod kapele svete Ane na samoborskom Anindolu. Sam blagdan obilježava se u četvrtak, 26. srpnja, kada će se prema najavama iz župe sv. Anastazije mise služiti u 8, 9 i 30 te 11 sati.

Mise u 8 i u 9 i 30 predvodit će župnici iz Luga Samoborskog, odnosno Domaslovca, Mladen Sinković i Branimir Budinski. Svečanu misu u 11 sati predvodit će župnik iz Sesveta Mario Migles.

Tradicionalno proštenje, koja se održava prve nedjelje nakon blagdana, proći će i ove godine u znaku bogoslužja ispred kapele i proštenjarskog ugođaja na Tanc-placu. Tako će u nedjelju, 29. srpnja, mise ispred kapele sv. Ane biti u 8, 9 i 30, 11 te u 17 sati.Svečano misno slavlje u 11 sati predvodit će župnik iz župe Uznesenja blažene djevice Marije u zagrebačkom Stenjevcu Vjekoslav Meštrić, a u 17 sati mladomisnik Alen Vrbek.

Istog će dana, na Tanc-placu vrijedni članovi udruge Etno-fletno između 11 i 17 sati organizirati i Aninovski bal, a za glazbu i dobar ugođaj zadužen je Etno band.

(Foto: Grad Samobor)