°C 13

Proljetni kup u preponskom jahanju okupit će oko 350 jahača u Samoboru

09.04.2019.

Romana Šimek

Nakon prošlogodišnje manifestacije „Kup grada Samobora u preponskom jahanju“ sa više od 550 startova u 4 dana održavanja i nekoliko tisuća posjetitelja koji su uživali u ljepoti konjičkog sporta, ove godine, na samom otvaranju proljetne sezone, Konjicki Klub " Mirnovec" organizira Proljetni kup u preponskom jahanju 12-14.04.2019.

Na trodnevnom turniru očekuje se još veći odaziv natjecatelja i publike te nastup najreprezentativnijih svjetski jahača poput Gerfrieda Pucka, Andrasa Kovya i Luke Založnika, kao i posjeta mnogih poznatih osoba koji su zaljubljenici u ovaj sport, što dodatno doprinosi atraktivnosti turnira.

Proljetni kup u preponskom jahanju okupit će oko 350 jahača iz Hrvatske i inozemstva (Austrija, Italija, Njemačka, Mađarska, Slovenija, Srbija i drugih zemalja) koji će se natjecati u više kategorija. Utakmice sva tri dana turnira su na rasporedu već od 9 sati, a natjecanja traju do 21 sat.

Osim u sportu, prekrasnim životinjama i prirodi, posjetitelji mogu uživati i u popratnim sadržajima na prostranom imanju uređenom u eko – etno stilu. Za djecu je osiguran dječji poligon na napuhavanje i igralište te mogućnost šetnje na konjima i za male i za velike.

Etno Farma Mirnovec:

Etno kutak, konji te krčma i kušaonica Baraž ovu destinaciju čine pravim malim etno rajem okusa i ambijenta. Mnoge posjetitelje i vikendima tokom cijele godine mame mirisi, okusi i priroda,gdje mogu kušati domaće delicije samoborskog kraja, a ovoga puta uz fina jela i domaće štrudle posjetitelji će moći kušati i kupiti domaće proizvode od aronije i ostale eko proizvoda od raznih izlagača.

Ulaz na događanje je slobodan!

foto: Sanjin Strukic/PIXSELL