°C 25

Predstava "Na proščenju" ide na državno natjecanje kazališnih amatera

16.04.2019.

Romana Šimek

Zelinsko amatersko kazalište ZAmKa predstavom "Na proščenju" predstavljati će Zagrebačku županiju na Državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera.

Predstava autorice Štefice Fanjek "Na proščenju" proglašena je naboljom predstavom na 22. Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije održanoj u Buševcu koja će u svibnju predstavljati Zagrebačku županiju na Državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama.

Osim spomenute nagrade, predstava je nagrađena i nagradom za njegovanje baštine, a svojim izvođenjem istaknuli su se i ZAmKini glumci tako da je Vesna Bičak Dananić za ulogu Bare osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu, Stjepan Nizek kao Marko u predstavi osvojio je nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu, Dragica Dijanić za ulogu Tereze osvojila je nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu.

Selektorica za državni festival Ozana Iveković, prof. u pismenom izvješću obrazložila je razloge izbora najbolje predstave 22. Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije: "Sve su predstave na Festivalu bile zanimljive i dobre te je bilo vrlo teško i nezahvalno donijeti odluku o predstavniku županije na FHKA. Za nastup na 59. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera sam odabrala predstavu Na proščenju. U glumačkom smislu je najbolja s nekoliko sjajno ostvarenih uloga, njeguje tradiciju te je u cjelini ostavila bolji dojam od ostalih prikazanih predstava na Festivalu."


foto: Zamka Kazalište/facebook