°C 18

Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca

11.09.2017.

majai

Proteklog vikenda u sklopu Dugoselskih jeseni, a povodom dana sporta u Dugom Selu se održala manifestacija "Pogled u plavo" u kojoj je besplatno zaronilo preko 350 osoba.

Probna ronjenja otvorio je poznati hrvatski sportski promotor, Mario Valentić te pozvao sve prisutne na ronjenje i ugodno druženje.

Na poziv Sportskog centra Dugo Selo u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom Dugog Sela te Promocijom ronjenja, projekt POGLED U PLAVO gostovao je u Dugom Selu na oduševljenje mnogih građana koji su dobili jedinstvenu priliku zaroniti pod punom ronilačkom opremom i uživati u svim ljepotama koje ronjenje pruža. Osim ronjenja, tijekom ovog nezaboravnog sportskog vikenda članice Zajednice športskih udruga Grada Dugog Sela predstavile su putem fotografija, vještina, rekvizita te priznanja i ostale zanimljive sportske aktivnosti.-Dugo Selo je grad sporta, a treći smo u županiji kao grad koji izdvaja za sport i treći u državi po natalitetu. Naše sportske udruge te klubovi su u vrhu Hrvatske, tu je i stolni tenis rukomet, nogomet, taekwondo. Ovo je dan sporta, dan mladih. Ono što je najvažnije je širenje i promocija sporta. Cilj nam je da se i u Dugom Selu osnuje ronilački klub. Pogled u budućnost je pogled i u sport. Želja nam je da ova manifestacija preraste u regionalni sajam sporta i na taj način možemo promovirati, ne samo Grad Dugo Selo i Županiju već i sportski turizam u Hrvatskoj. Budući da imamo puno mladih sportaša jako je veliki odaziv. Svi građani Dugog Sela i okolice imaju priliku zaroniti i naučiti nešto o ronjenju.“, rekao je gradonačelnik Dugog Sela, Nenad Panian.U montažnom bazenu projekta POGLED U PLAVO svi posjetitelji manifestacije dobili su priliku prvi put upoznati se s ronilačkom opremom te uz kratku poduku zaroniti pod punom ronilačkom opremom uz stručni nadzor instruktora ronjenja ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb, i instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

-Ovo je bilo fenomenalno iskustvo, imao sam osjećaj kao da sam astronaut. Lebdimo pod vodom i mislim da bi to svi trebali probati. Ovo je bazen, a zamislite u nekom predivnom moru da lebdite i doživite bogatstvo flore i faune-istaknuo je Vladimir Šola, bivši hrvatski rukometni reprezentativac i član stožera hrvatske rukometne reprezentacije.

Bogatstvo i ljepote hrvatskog podmorja dočarala je i podvodna izložba fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića.Osmogodišnja Klara kojoj je ovo bio prvi susret s ronjenjem, izjavila je: -Ronjenje je super, prvi put u životu dišem u vodi. Nije me bilo strah jer je bio jedan ronioc sa mnom. Htjela bi još roniti.

Manifestacija Pogled u plavo odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Galerija slika

Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca Pogled u plavo: Zaronilo 350 Dugoselaca