°C 1

Pod zvijezdama pogledajte "Čudesnu šumu Žuticu"

13.06.2018.

Vana Pocrnjić

U Ivanić-Gradu u petak, 15. lipnja održat će se svečano prikazivanje dokumentarnog filma „Čudesna šuma Žutica – između dvije poplave“ autora Zorana Ožetskog. Film će se prikazati s početkom u 21 sat pod zvijezdama, na otvorenom prostoru “malog trga” uz Centar za posjetitelje, Maznica bb.

Film “Čudesna šuma Žutica – između dvije poplave” prikazuje život, odnosno eksploziju života u biljnom i životinjskom carstvu koja započinje u rano proljeće povlačenjem zimskih poplava, a završava s kasnom jeseni i dolaskom novih poplava. Žutica svake godine uslijed obilnih poplava doživljava fantastične preobražaje.

Šuma Žutica dio je europske ekološke mreže Natura 2000 i druga najveća nizinska poplavna šuma. Posebna je po tome što je već 40 godina i naftno polje s više od 200 bušotina, a u šumi je unatoč tome opstao bogat biljni i životinji svijet.

Poslije projekcije filma Grad Ivanić-Grad i Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada organiziraju za sve građane druženje uz akustičnu glazbu Alena Lukača i Martine Postružin, a izdavač filma je Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Službeni trailer filma možete pogledati ovdje.

(Foto: Zoran Ožetski)