°C 16

Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici

09.10.2018.

Vana Pocrnjić

U goričkom Pučkom otvorenom učilištu danas je službeno započeo Dječji tjedan koji traje sve do 13. listopada. Uz lijepo vrijeme, pjesmu i ples, plesna skupina Megablast zaplesala je s djecom ispred POUVG-a. 

Dječji tjedan ove godine obilježava se pod sloganom „Tri četiri sad“ gdje je fokus na mobilnost i kretanje, te bavljenje sportom. Sport itekako ima važnu ulogu u životu djece, a naročito djece koja su u razvoju.

-Želimo dati djeci motivaciju za bavljenjem sportom, ali i roditeljima da vode računa o kretanju djece. Mi smo Grad mobilnosti, sporta, mladih, ali i Grad djece. Zdrav život želimo promovirati za djecu, ali i za sve Velikogoričane. U tom smislu smo ove godine pod tim imenom organizirali Dječji tjedan- kazao je gradonačelnik Barišić.Ovogodišnji bogat program ispunjen je mnogim radionicama, predavanjima, predstavama i tribinama. Pa će tako djeca imati priliku uživati u lutkarskoj predstavi „Zmaj Anđelko i dugačak rep“, a tinejdžeri u predstavi „U mojoj glavi“. 

Osim radionica i tribina za djecu će tijekom cijelog ovog tjedna biti organizirane Igre na otvorenom gdje će se kroz sport upoznavati i družiti.Također danas će se održati Sjednica gradskog Dječjeg vijeća, gdje će djeca postavljati pitanja gradskim vijećnicima.

- Ovaj tjedan provest ćemo u igri, sport nije samo natjecanje i osvajanje medalja, već je to stil života. Dobro je voditi računa o fizičkom kretanju itekako moramo paziti da mi stariji potičemo i stvaramo uvjete za vas mlađe da se krećete i da se od malih nogu bavite sportom, da zdravije živite. Želimo da naša Velika Gorica bude još zdravija i dugovječnija-rekao nam je gradonačelnik Barišić.

Galerija slika

Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici Plesom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici