°C 11

Petrovo u Ivanić-Gradu: Stižu povijesne postrojbe, a nakon toga sajam, druženje i ribice

27.06.2019.

Romana Šimek

U subotu 29. 6. 2019. u Ivanić-Grad održava se "Petrovo u Ivanić-Gradu" i 2. Mimohod povijesnih postrojbi RH koji će se održati u Parku hrvatskih branitelja ispred crkve sv. Petra apostola.

Najavljen je dolazak 20 povijesnih postrojbi iz Dubrovnika, Gospića, Ogulina, Požege, Vinkovaca, Varaždina, Kostela, Krapine, Križevaca, Samobora, Svete Nedelje, Županje, Turopolja, Čakovca, Bjelovara, Otočca, Bakra i dr.  Povijesne postrojbe svoje djelovanje temelje na očuvanju vojne tradicije krajeva iz kojih dolaze, te je ovo prilika da vidite raskoš povijesnih odora iz svih krajeva lijepe naše.

U 8.55 sati započinje Mimohod povijesnih postrojbi RH ulicama grada od Učeničkog doma do Spomenika poginulim braniteljima. Zatim u 10.00 sati Sveta misa u crkvi sv. Petra apostola , nakon čega slijedi svečana prisega i prijavak gradonačelniku, Spomenik 1000. godišnjice hrvatskog kraljevstva. Od 13.00 sati Glasni pucanj iz replika povijesnog oružja: topovi, kubure i puške.

Sajam u Parku hrvatskih branitelja moći ćete posjetiti od 8 do 13 sati, a u 21.00 sat počinje KONCERT EMANUEL i sestre HALUŽAN na malom trgu kod tržnice, a svima će se dijeliti besplatne ribice.