°C 19

Otvorenje streljane u Svetoj Nedelji

17.06.2019.

Josipa Hodalj

Ovog vikenda, 16. lipnja Lovačka udruga ,,Jastreb” Sveta Nedelja održala je otvorenje streljane.

Službeno ju je otvorio gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Dario Zurovec.

Disciplina pod nazivom ,,Parkur”  sve više zauzima svoje mjesto u krugovima lovaca i strijelaca, a strelište za navedenu disciplinu opremljeno je s dovoljno uređaja za izbacivanje meta kako bi natjecatelji mogli gađati mete koje nalikuju prirodnoj divljači.

Također, valja napomenuti kako je osigurano šest strojeva za izbacivanje meta. Uređaji su automatski postavljeni u kućice, a u svakoj kućici postavljena je tabla sa slovnom oznakom kako bi strijelac znao koju metu poziva u određenom trenu. Ovo je jedna od 5 streljana u Republici Hrvatskoj takve discipline te je otvorenju streljane je nazočio i najstariji lovac, Stjepan Miklež.

Natjecanje u gađanju glinenih goluba u disciplini ,,Parkur” povodom Dana grada Svete Nedelje održalo se u ekipnom timu i pojedinačno te su osvojeni vrlo dobri rezultati. 

U ekipnom natjecanju prvo mjesto osvojili su LU „JASTREB“ Sveta Nedelja, drugo LU VEPAR ŽUMBERAČKI“ Budinjak, treće LD Zaprešić. Četvrto mjesto pripalo je LU "Srna" Samobor te peto mjesto LU "Šljuka" Sveti Martin pod okićem.

U pojedinačnom natjecanju, prvo mjesto osvojio je Tomislav Bezuh, drugo mjesto Stjepan Keleković, zatim Darko Draclin, pa Tomislav Rončević. Peto mjesto osvojio je Luka Grgurić, a šesto Kruno Jambreuš.

 

 

Foto: Grad Sveta Nedelja