°C 4

Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko

08.06.2018.

Vana Pocrnjić

Jučer su na gradskom Sajmištu svečano otvoreni prvi lipanjski Dani vina. Manifestaciji koja se dugi niz godina održavala pod nazivom Jaskanske vinske svečanosti vraćen je stari naziv, ali su uvedene brojne novosti.

Prva je svakako ta da je manifestacija dobila svoju prvu kumu – svestranu i popularnu Nives Celzijus.

-Smatram da je Nives kao osoba vrhunska medijska promotorica, poznata u cijeloj Hrvatskoj, a i puno šire i čast mi je što je prihvatila tu titulu i dodala vrijednost i radi na promociji manifestacije. Njene objave, poruke i pozivi, posebice zbog novog termina, vjerujem da će privući posjetitelje-objasnio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Upravo je ona, uz rame gradonačelniku, pred šatorom dočekivala visoke uzvanike svečanog otvaranja. Našlo se tu, u prvom redu, vodstvo SDP-a predvođeno Davorom Bernardićem i Sinišom Hajdaš Dončićem, kao i domaćinom – Jaskancem Mihaelom Zmajlovićem. Na drugoj strani, svečanosti se pridružio župan Stjepan Kožić sa svojim zamjenicima i vinskom kraljicom Lucijom Fabek.

 

Pozdravivši sve prisutne gradonačelnik Novosel zaželio je svima ugodan boravak u Jastrebarskom. Nekoliko riječi uputila je i kuma Nives Celzijus:

-Izuzetna čast mi je biti ovdje s vama. Proteklih godinu dana ovo je bio moj dom. Snimali smo seriju Čista ljubav i jako puno sam boravila ovdje. Nevjerojatan sam obožavatelj vina, jedva čekam da kusam sva vina na štandovima – rekla je Nives.

Podršku vinarima izrazila je i vinska kraljica, mlada Samoborka, studentica ekonomije, Lucija Fabek:

-Podržimo naše vinare, uživajmo u vinima. Ovdje imate priliku probati najbolja vina u županiji, ali i u Hrvatskoj –kazala je Fabek.

S njom se složio i župan Stjepan Kožić istaknuvši kako je naša županija, posebice ovaj kraj prepoznatljiv upravo po kvalitetnim vinima u Hrvatskoj i svijetu.

- Čestitke vinarima za sva odličja koja dobivaju na ocjenjivanjima vina na domaćim i svjetskim razinama. Kvalitetna vina su proslavila Zagrebačku županiju, Jasku i sve krajeve koji se bave vinarstvom, kvaliteta se prepoznaje i cijeni u svijetu. Dragi vinari, možete i dalje očekivati podršku Zagrebačke županije-kazao je Kožić.

Prisutne je pozdravio i potpredsjednik sabora Siniša Hajdaš Dončić nakon čega su mu se na pozornici pridružili gradonačelnik, župan, vinska kraljica i kuma Dana vina te zajedno nazdravili ukusnim pjenušcem obitelji Šember.

Dani vina tako su svečano otvoreni. Program su potom svojim nastupima upotpunili PS Instinct, Svetojanske mažoretkinje i Kulturno-umjetnička društva, dok je himnu na samom početku izveo puhački ansambl Glazbene škole Jastrebarsko.

Fešta pod šatorom nastavila se do dugo u noć nastupom Baraba. Dani vina trajat će do nedjelje do kada će još nastupiti Maja Šuput, Zvonko Bogdan i Miroslav Škoro. Pod šatorom na sajmištu možete naći kvalitetna vina jaskanskih vinara te proizvode domaćih OPG-ova koji se predstavljaju na prodajnoj izložbi Eko-etno Jaska.

(Autor: Maja Peranić)

Galerija slika

Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko Otvoreni Dani vina! Nives Celzijus pozvala u Jastrebarsko