°C -3

Odmetnici: U kina stigao film sniman u Velikoj Gorici

09.02.2018.

Ivana Crnković

Film Luca Bessona, akcijski triler "Odmetnici", koji je sniman u Hrvatskoj, između ostalog i na jezeru Čiče u Velikoj Gorici, stigao je u hrvatska kina.

"Odmetnici" su priča o američkim marincima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu pri čemu na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge. Glumačku ekipu predvodi Oscarom nagrađeni J.K. Simmons, uz Sullivana Stapletona i Charliea Bewleya. Redatelj je Steven Quale.

Film je sniman na jezeru Čiče i Lokve, te u Zagrebu, Karlovcu, Ogulinu i Humu. Za vrijeme snimanja “Odmetnika” na teritoriju Republike Hrvatske bilo je angažirano 190 filmskih djelatnika, te više od 1100 statista. Film je u Hrvatskoj sniman od 17. lipnja do 24. srpnja 2015.

Snimanje na jezeru Čiče u ljeto 2015.godine

Osim holivudskih zvijezda, u Odmetnicima su nastupili i domaći glumci: Denis Brižić, Marko Cindrić, Igor Hamer, Petra Vukelić, Matija Ferlin, Slavko Sobin, Andrej Dojkić te dječak Leon Hasančević Matijašić. Film je također sniman i u Njemačkoj, i na Malti, a hrvatske lokacije u Odmetnicima su predstavljale, između ostaloga, i malo bosanskohercegovačko selo u kojem se nalazi skriveno blago (Hum), te Sarajevo 1995. (Zagrebački Velesajam, Karlovac).