°C 23

Očišćen deponij u Konščici, izvučeno pet tona otpada

15.04.2019.

Romana Šimek

Već sedmu godinu za redom Grad Samobor uključio se u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš.

Vrijedni članovi DVD – a Samobor uz podršku Komunalca i Grada čistili su u subotu, 13. travnja, deponiju u Konščici (produžetak makadamskog puta Konščica – Baltin jarek), a prema prvm procjenama izvukli su čak 5 tona otpada.

Odlagalište je u intenzivnom porastu, stoga su samoborski vatrogasci imali pune ruke posla u ovoj hvalevrijednoj inicijativi. Kako bi se spriječilo daljnje odlaganje otpada, komunalno redarstvo nadzirat će nadalje ovu lokaciju gdje će se psotaviti i kamere.

„Nažalost, koliko god čistili, koliko god ukazivali na probleme divljih odlagališta, najveći smo neprijatelji našoj Planeti Zemlji. Ovo je naš mali prilog za ljepšu i bolju planetu Zemlju, uz logistiku Grada Samobora i Komunalca.“, poručili su organizatori.

Zelena čistka – Let’s do it Croatia! zajednička je akcija čišćenja divljih odlagališta otpada i najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

foto: DVD Samobor