°C 3

Nagrada „Rudolf Perešin“ za Zaprešić, Križ, Veliku Goricu i Samobor

26.09.2018.

Redakcija

Dodijeljene su godišnje nagrade Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije „Rudolf Perešin“. Primili su ih Marko Butković (Modelarski klub Zaprešić), Marija Matković (Robotičko-informatički klub Križ), Nikica Repač (Informatički klub VEL_IK Velika Gorica) te Josip Oroz, Martin Sokolović i Lovro Stipanović (autori 3D znanstvene podmornice), dok je Nagradu za životno djelo primio Radovan Vugrinec (Društvo inženjera i tehničara grada Samobora).

Prije dodjele nagrada održana je redovita izborna skupština Zajednice tehničke kulture. Za predsjednika je ponovno izabran Ivan Vlainić (Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike grada Samobora; profesor-mentor u Srednjoj strukovnoj školi Samobor), a dopredsjednika Miroslav Klarić (Foto-kino video klub Zaprešić). Izabran je i novi saziv Izvršnog i Nadzornog odbora i Suda časti.

-Apeliram na sve naše klubove da u svoje članstvo privuku što više mladih generacija, da mladima ponudimo još dodatnih sadržaja-rekao je Vlainić, dodavši da se Zajednica može pohvaliti „lepezom različitog stvaralaštva“. Kao predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Vlainić je rekao da je ZTK Zagrebačke županije jedna od najorganiziranijih u državi.

(Foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Nagrada „Rudolf Perešin“ za Zaprešić, Križ, Veliku Goricu i Samobor Nagrada „Rudolf Perešin“ za Zaprešić, Križ, Veliku Goricu i Samobor Nagrada „Rudolf Perešin“ za Zaprešić, Križ, Veliku Goricu i Samobor Nagrada „Rudolf Perešin“ za Zaprešić, Križ, Veliku Goricu i Samobor