°C 15

„Michael Jordan“ puhačke glazbe dolazi u Goricu

23.10.2018.

Redakcija

Jedan od najboljih jazz glazbenika današnjice i američka trubačka zvijezda, Allen Vizzutti, u sklopu svoje europske turneje uskoro dolazi u Veliku Goricu.

Vizzutti, među kolegama poznatiji kao Michael Jordan puhačke glazbe, koncert će u Dvorani Galženica održati 10. studenog kada će mu se na klaviru pridružiti pijanistica Kristina Bjelopavlović – Cesar.

Svoje bogato znanje i iskustvo Vizzutti će istoga dana dijeliti na radionici koja će se održati od 9 do 13 sati također u Dvorani Galženica, a ovom prigodom slavni trubač predstavit će se djelima baroka i komercijalne glazbe.

Tako se Vizzutti i njegova truba u Hrvatsku vraćaju nakon sedam godina, a u sklopu europske turneje posjetit će i susjedne države, Italiju, Sloveniju i Austriju.

Zvuk trube Allena Vizzutija imali ste priliku čuti u više od stotinu filmskih ostvarenja, uključujući glazbu za serije i filmove poput Zvjezdanih staza i Povratka u budućnost, pa čak i video igricama Halo i Medal of Honor.

Zasvirat će i na VG Brass festivalu

Priliku da ga još jednom vidimo i njegovu virtuoznost doživimo uživo priuštit će i Velikogorički Brass Festival ususret svom 13. izdanju koje nas očekuje na proljeće. Ovaj festival je u svojih dvanaest godina rada postao značajno mjesto susreta slušatelja, skladatelja i izvođača na glazbenoj karti Europe, a sve više postaje i svjetska glazbena destinacija.

Ulaznice za koncert Allena Vizzutija u Dvorani Galženica u pretprodaji će se naći 27. listopada po cijeni od 50 kuna. Za polaznike osnovne glazbene škole cijena ulaznice iznosi 30 kuna, dok je za djecu u pratnji roditelja ulaz na koncert besplatan. Kotizacija za prisustvovanje radionici Allena Vizzutija iznosi 100 kuna.

Kako poručuju organizatori, Vizzutti instrumentom vlada nevjerojatnom lakoćom, uvijek sa snažnim osjećajem za ritam i liriku. Budući da se s lakoćom snalazi u brojnim glazbenim formama, Allen Vizzutti je nebrojenim turnejama posjetio 60 zemalja svijeta i svirao s brojnim orkestrima, glazbenim ansamblima i poznatim umjetnicima kao što su Frank Sinatra, Barbara Streisand, Neil Diamond, The Commodores i Prince, a slavni Chick Corea, izjavio je jednom prilikom da rijetko koji glazbenik posjeduje tako iznimne kvalitete kao Allen Vizzutti.

-Allen Vizzutti je kao samouki glazbenik dobio punu stipendiju za Eastman glazbenu školu gdje je završio magisterij, dobio je Certifikt za svirača, stalno mjesto u Brass ansamblu Eastman fakulteta, te je postao jedini glazbenik puhač kojem je dodijeljena Umjetnička diploma istog fakulteta, koji postoji već više od 85 godina- ističu iz Polak Media.

Uz to je gostujući predavač na brojnim fakultetima u Sjevernoj Americi, Europi, Japanu i Australiji. Kao redoviti predavač Allen je predavao na Eastman glazbenoj školi, Banff glazbenom centru, Kansas State Sveučilištu, Ohio State Sveučilištu, West Texas State Sveučilištu, Skidmore Jazz Institutu, i na Trompeten Akademie of Bremen.

Trenutno je redoviti predavač na Sveučilištu South Carolina, a njegove knjige “The Allen Vizzutti Trumpet Method“ i “New Concepts for Trumpet” (Alfred Music Publishing) predstavljaju standard u učenju i podučavanju sviranja trube, a primjenjuju se po cijelome svijetu.