°C 13

Maske i u Jaski preuzele vlast!

27.02.2017.

majai

I ove godine Jasku su preplavile šarene maškare koje su se jučer cijelo poslije podne zabavljale na Štrosu. Pod svojim maskama uživali su i veliki i mali, a oni najkreativniji osvojili su vrijedne nagrade.

Centrom Jaske zavladalo je fašničko ludilo. Čim su Šojka i Škanjac preuzeli vlast u svoje ruke maskirana Jaska je živnula i predstavila svu svoju kreativnost.

Cijelo popodne na pozornici na Štrosu predstavljale su se dječje maskirane skupine, skupine osnovnih škola te maskirani mjesni odbori koji su si, kao i svake godine, doista dali truda.

Aktualne političke i društvene teme hrvatske stvarnosti bile su im inspiracija pa su se tako jaskanske maškare bavile pitanjima poput ptičje gripe, uvođenja vojnog roka, Hrvatskom željeznicom ili pak masovnim iseljavanjem Hrvata u Irsku.

Oni mlađi, prikazali su kreativnost maskiravši se u cvijeće i vrtne patuljke, vitezove i princeze, domino kocke, pahuljice, kuhari, Afrikanci... Svi oni dobili su doista zasluženi pljesak brojne maskirane i nemaskirane publike.

Najoriginalnijim u konkurenciji odraslih proglašene su dvije skupine i ,,Tužno plačem, kuću ostavljam'' i ,,Domagovičke maškare''. Tako da je velika nagrada od 10 000 kuna, prema odluci prosudbenog žirija, na kraju podijeljena na dva jednaka dijela.

Prvu nagradu u školskoj konkurenciji osvojila je skupina ,,Vrtni patuljci i ružice 3.B'' koji su nagrađeni izletom iznenađenja.

Kroz program na Štrosu koji je organizirala Turistička zajednica grada Jastrebarskog uz potporu Grada, mališane su zabavljale popularne junakinje Ledenog kraljevstva Elsa i Ana te njihov princ, a za druženje sa starijima svojim se dosjetkama i šalama Šojki i Škanjcu pridružio Davor Dretar Drele.

Kako to obično biva, Fašnik je i u našem gradu završio spaljivanjem onoga koji je kriv za sve nedaće koje su snašle običan puk – Fašnika.

Ni ovog puta nije izbjegao svoju sudbinu te je na radost svih spaljen na glavnom trgu, a vesele maškare nastavljale su se zabavljati do večernjih sati.

Galerija slika

Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast! Maske i u Jaski preuzele vlast!