°C 11

Mali Zaprešićani razvijaju sportski duh

17.11.2017.

majai

Stopedesetero zaprešićkih mališana gradskih dječjih vrtića Vrtuljak i Maslačak pokazalo je zavidno sportsko znanje te nevjerojatnu upornost na četrnaestim Sportskim susretima u organizaciji Školskog sportskog saveza "Zaprešićki kraj".

Prema riječima Marijana Bužanića, predsjednika Saveza, već dugi niz godina, u suradnji sa zaprešićkim vrtićima, sportske igre organiziraju se sa željom da se djeca upoznaju s osnovnim sportskim aktivnostima te da se kasnije, prema vlastitom interesu, uključe u neki sport i tako na kvalitetniji način provode svoje slobodno vrijeme.

U Dječjem vrtiću Vrtuljak, jedna od najvažnijih aktivnosti je od najranije dobi podizati sport na veću razinu, istaknula je ravnateljica Zora Gogić. Također, istaknula je kako se pomoću ovakvih manifestacija razvija natjecateljski duh kod djece, uči ih se vrijednostima poput onih da je važno sudjelovati, a ne i pobijediti te da uvijek na kraju netko mora i izgubiti.

Važnost sporta u razvoju djeteta je neupitna, a kako bi zaprešićki mališani razvijali sportski duh, brine se i Dječji vrtić Maslačak koji zbog manjka prostora za bavljenje sportom nastoji kompenzirati sportske aktivnosti duljim boravkom djece na zraku te tjelesnim aktivnostima u vrtićkim prostorijama.

U dvorani Športsko rekreacijskog centra Zaprešić, zaprešićki mališani natjecali su se u malom nogometu, štafeti, na poligonu prepreka te u povlačenju konopca, a uz podršku brojnih prijatelja i roditelja.

(Grad Zaprešić)