°C 32

Mali Jaskanci uživali na ljetnim radionicama Crvenog križa

30.07.2018.

Maja Peranić

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko proteklog se tjedna u Centru za kultu Jastrebarsko održala 7. Ljetna radionica za djecu.

Svoju kreativnost jaskanski su mališani ponovo mogli izraziti na različite načine, a pod mentorstvom voditeljica Martine Vojnović i Danice Divjak izradili su prava mala remek-djela. Svakog radnog dana, u prijepodnevnom terminu, od 9 do 11 sati, provodili su dio svog slobodnog vremena baveći se različitim kreativnim aktivnostima, igrajući se i družeći.

-Ciljevi ovog programa bili su nadopuniti ponudu sadržaja za aktivno provođenje slobodnog vremena djece, omogućiti djeci kvalitetnu socijalizaciju na način primjeren dobi i razdoblju godine te omogućiti razvoj njihovih potencijala kroz poticanje kreativnog i stvaralačkog izražavanja – istaknuli su organizatori radionica.

Sve što su male i vrijedne ruke izradile, ukrasile i napravile bit će izloženo na izložbi povodom Dana darivatelja krvi, a bit će objedinjeno zajedno s uradcima s Kreativne radionice održane tijekom ljetovanja djece u Kampu Crvenog križa u Selcu i Likovne kolonije.

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko je zadovoljno odazivom djece koja su primila diplomu za sudjelovanje na radionici.