°C 21

Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag

11.06.2018.

Redakcija

Drugu godinu za redom u kuriji Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici ponovno se uživalo u ladanju.

Posjetitelje koji su jučer stigli u Donju Lomnicu u prošlost su nakratko vratile dame u krinolinama, kmetovi u nošnjama, gospojski plesovi i interijer prekrasne kurije.
Ova manifestacija u organizaciji Muzeja Turopolja održava se uoči 15. lipnja jer je upravo taj datum 1806. godine oslikan na glavnoj sljemenskoj gredi kurije te smatra njenim početkom gradnje.

Posjetitelji svih generacija mogli su uživati u raznim radionicama, folklornim nastupima, građanskim plesovima i plesnim radionicama, djeca su ponajviše uživala u pričanju priča, dok je za odrasle tu bio i koncert te vatreni spektakl. Oni koji nisu najbolje podnosili vrućinu mogli su se skloniti u hladovinu voćnjaka i uživati u ležaljkama ili razgledati unutrašnjost lomničke drvene ljepotice.

Članovi KUD-a Mičevec na Ladanju su dočarali "Gospojsko Turopolje" plesovima, glazbom i druženjem u vrtu kurije.

Sama kurija je bila upravo ladanjska kuća visokog plemstva, ali jako je dobro kroz povijest korespondirala s lokalnim stanovništvom, odnosno etno kulturom lokalnog stanovništva kojeg dan danas održava KUD Nova zora koji je također pridonio ovoj manifestaciji pjesmom, domaćim kolačima, narodnim nošnjama, prikazom radova iz seoske svakodnevice...

Galerija slika

Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag Ladanje u Lomnici vratilo satove unatrag