°C 7

KUD Preporod gostuje u Francuskoj

02.07.2018.

Redakcija

Dječji folklorni ansambl i Tamburaški orkestar KUD-a Preporod, Dugo Selo, nastupit će na XXII.Međunarodnom folklornom festivalu djece “Guargi” u Francuskoj. Osim sekcije KUD-a Preporod, na festivalu će gostovati i predstavnici drugih zemalja iz svih krajeva svijeta, poput Belgije, Poljske, Kolumbije, Bjelorusije, Šri Lanke i drugih.

KUD Preporod jedno je od najstarijih društava na području Republike Hrvatske, osnovano je 1907.godine i unutar njega djeluje 6 dječjih folklornih sekcija. Program Dječjeg folklornog ansambla baziran je na razvijanju dječje kreativnosti i prenošenju kulturnog nasljeđa na mlađe generacije.

Sekcija koja ide na međunarodni folklorni festival djece, predstavljala je grad Dugo Selo i okolicu na dječjim županijskim folklornim susretima 2016.i 2017. godine. Ove godine izabrani su za predstavnike Zagrebačke županije na državnim susretima u Slavonskom Brodu. Svojim trudom, zalaganjem i postignućima zavrijedili su privilegiju predstavljati Republiku Hrvatsku na ovom prestižnom dječjem festivalu.

Ovo je promo video autorice Maje Mlinarek kojim će se Preporodaši predstaviti u Francuskoj. 

 

(Foto: Facebook KUD Preporod)