°C 9

KUD Dučec zaplesao u Novom Vinodolskom

10.05.2018.

Vana Pocrnjić

Kulturno umjetničko društvo Dučec prošlog je vikenda sudjelovalo na XII. susretu KUD-ova „More i ravnica“ u Novom Vinodolskom.

Program je započeo mimohodom svih sudionika na Korzu hrvatskih branitelja, podno Frankopanskog kaštela, a nastavio se nastupom u Domu kulture, gdje je nakon službenoga dijela bila priređena fešta za sve sudionike.

Na smotri su sudjelovali domaćini, KUD „Ilija Dorčić“ iz Novog Vinodolskog, KUD „Dangubice“ iz Kutereva, Folklorno društvo „Pazin“ te KUD „Sveti Juraj“ iz Draganića.

KUD Dučec predstavila je veteranska skupina s koreografijom Međimurja te tamburaški orkestar koji je izveo splet prigorskih tema. Riječ o ekipi koja je prije desetak godina bila prva folklorna postava društva, a ovo je bio njihov prvi nastup nakon toliko godina. Ples nisu zaboravili iako su morali izvesti zahtjevnu i složenu koreografiju.

Na putovanje u Novi Vinodolski išli su i članovi Upravnog te Nadzornog odbora, stoga je ovo bila odlična prilika za druženje i stvaranje planova za nova gostovanja i manifestacije. 

Naime, u Dučecu teku pripreme za XIII. dane svetog Vida – koji se ove godine održavaju od 11. do 17. lipnja – a krajem lipnja Društvo sudjeluje na Županijskoj smotri izvornog folklora u Svetom Ivanu Zelini.

(Foto: Vesna Tafra)

Galerija slika

KUD Dučec zaplesao u Novom Vinodolskom KUD Dučec zaplesao u Novom Vinodolskom KUD Dučec zaplesao u Novom Vinodolskom KUD Dučec zaplesao u Novom Vinodolskom KUD Dučec zaplesao u Novom Vinodolskom KUD Dučec zaplesao u Novom Vinodolskom KUD Dučec zaplesao u Novom Vinodolskom KUD Dučec zaplesao u Novom Vinodolskom KUD Dučec zaplesao u Novom Vinodolskom KUD Dučec zaplesao u Novom Vinodolskom KUD Dučec zaplesao u Novom Vinodolskom