°C 7

Križ: Za vikend 34. susreti Vatrogasnih puhačkih orkestara Republike Hrvatske

12.09.2018.

Redakcija

Povodom proslave 90 godina uspješnog rada i djelovanja, Vatrogasna limena glazba Općine križ i Hrvatska Vatrogasna zajednica organiziraju 34. susret Vatrogasnih puhačkih orkestara Republike Hrvatske i to ove subote, 15. rujna u sportskoj dvorani OŠ Milke Trnine u Križu.

Na susretu će svoje umijeće pokazati 21 vatrogasni puhački orkestar iz gotovo cijele Hrvatske, a dolazak orkestara u Križ očekuje se od 11 do 12 sati nakon zajedničke izvedbe državne i vatrogasne himne, nastupi orkestara će započeti u 13 sati.

Tradicija vatrogasnih puhačkih orkestara seže u drugu polovicu 19. stoljeća, kada su se u vatrogasnim društvima okupljali i glazbenici koji su krenuli s formiranjem vatrogasnih glazbenih sastava. Vatrogasni puhački orkestri danas okupljaju mlade, ali i iskusne glazbenike, članove dobrovoljnih vatrogasnih društava koji svoje znanje predstavljaju na nizu susreta i natjecanja u zemlji i u inozemstvu.

Repertoar vatrogasnih puhačkih orkestara obuhvaća djela klasične glazbe, ali i modernih pop te rock skladbi stranih i domaćih izvođača.

(Foto: Općina Križ)