°C 23

Križ: Mali izviđači završili svoju zimsku avanturu na Kalniku

11.01.2019.

Redakcija

Mali izviđači iz Odreda „Siniša Pavković“ danas završavaju svoju zimsku avanturu na Kalniku u koju su hrabro krenuli proteklog ponedjeljka.

Naime, na zimovanju u planinarskom domu „Kalnik“ podno vrha Vranilac sudjelovala su 22 mlada člana udruge koja su kroz pet dana savladavala izviđački program planiran za ovo godišnje doba.

-Uz boravak na snijegu od sanjkanja, grudanja i klizanja, kroz radionice u toplini doma se uči o prvoj pomoći, čvorovima, topografiji, snalaženju u prirodi, orijentaciji, polažu se vještine i vještarstva i traže geocachevi- rekli su iz izviđačkog Odreda.

Pored toga, mali izviđači obilaskom poučne staze učili su o biljnom i životinjskom svijetu kalničkog gorja dok se u večernjim satima vrijeme provodilo kroz igraonice, razne izviđačke i društvene igre. Ujedno su upoznavali lokalne običaje te prolazili kroz povijest Kalnika i okolice.

-Da, djeca su nam svih pet dana bez mobitela i televizora i funkcioniraju fenomenalno i bez svih tih tehnikalija- zadovoljno su poručili iz Odreda izviđača te zahvalili Općini Križ na sufinanciranju zimovanja te pomoći da velik broj njihovih članova sudjeluje u aktivnosti, kao i tvrtki High Low System Electronics iz Križa za korištenje kombi vozila.

Foto: Općina Križ

Galerija slika

Križ: Mali izviđači završili svoju zimsku avanturu na Kalniku Križ: Mali izviđači završili svoju zimsku avanturu na Kalniku Križ: Mali izviđači završili svoju zimsku avanturu na Kalniku Križ: Mali izviđači završili svoju zimsku avanturu na Kalniku Križ: Mali izviđači završili svoju zimsku avanturu na Kalniku Križ: Mali izviđači završili svoju zimsku avanturu na Kalniku Križ: Mali izviđači završili svoju zimsku avanturu na Kalniku Križ: Mali izviđači završili svoju zimsku avanturu na Kalniku Križ: Mali izviđači završili svoju zimsku avanturu na Kalniku Križ: Mali izviđači završili svoju zimsku avanturu na Kalniku