°C 4

Kloštar Ivanić: Izložba izvornih i zaštićenih pasmina

08.06.2018.

Redakcija

U Sportskom parku Kloštar Ivanića u subotu će se održati 16. Državna i 21. Županijska Izložba konja izvornih i zaštićenih pasmina.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Zagrebačke županije, Grada Zagreba i Općine Kloštar Ivanić, a program će započeti već u 7 sati za kada je zakazan dolazak izlagača, grla i zaprega.

Od 10 do 11 sati provodit će se ocjenjivanje grla, a u istom tom vremenu održat će se i prijem uzvanika u objektu Dječjeg vrtića Proljeće, nakon čega slijedi svečana sjednica općinskog Vijeća i podjela priznanja.

U 12 sati održat će se izložba dječjih radova te nastup djece vrtića Proljeće, a pola sata kasnije svečana povorka zaprega krenut će od vrtića do Sportskog parka.

Svečano otvorenje Izložbe konja zakazano je za 13:30 sati kada će se održati mimohod zaprega i prikaz nagrađenih grla po pasminama te dodjela nagrada.

Nakon izložbe slijedi druženje uz kloštranski ždrebeći gulaš i ostale specijalitete, a u 14:30 sati možete pogledati i nastup Kloštranskih mažoretkinja i Limene glazbe KIK.

„Kloštranski škrilak“- nastup folklornih skupina na rasporedu je u 17 sati, a svi ljubitelji nogometa u 18 sati moći će popratiti nogometnu utakmicu.