°C 30

Joe Meixner u Vrbovec donosi koncert "piano medicine"

16.01.2019.

Redakcija

U dvorani vrbovečkog Pučkog otvorenog učilišta ove vas subote očekuje neuobičajen klavirski koncert poznatog pijanista i glazbenog terapeuta Joea Meixnera.

Naime, riječ je o koncertu na kojem će Meixner izvesti „Piano medicina“- klavirska glazba komponirana prema znanstvenim spoznajama koja vodi u posebno duboko opuštanje tijela i duha. Piano medicina dokazano harmonizira krvni tlak, ritam disanja i pulsnu frekvenciju, te ojačava imunitet i opušta tijelo i dušu.

Kako stoji u opisu Meixnerovog stvaralaštva, svojom zvučnom apotekom stvorio je glazbu koja dokazano smiruje, priziva blagotvoran san, te se već često koristi u sklopu terapijske podrške, a na  njegovom repertoaru naći se svega pomalo, od klasike, jazz-a, popularnih melodija i glazbenih tema.

Također se navodi da piano medicina djeluje nenametljivo i suzdržano, te joj nije zadatak „uvući se pod kožu“, već – u pravom smislu riječi – dodirnuti srce. Piano medicina – glazba slušatelju prenosi toplinu, sigurnost, mir i harmoniju. Disanje čini smirenijim i dubljim, opušta napete mišiće te normalizira ubrzan rad srca. Već nakon nekoliko minuta slušanja harmonične glazbe dokazano je znatno smanjenje količine kortizola u krvi. Sve kompozicije u piano medicine odsvirane su u pianissimu. Stoga ne izazivaju uzbuđenje, već imaju „ohlađujući“ učinak, koji postižu svojom mirnoćom.

Koncert koji će započeti u subotu u 19:30 sati zajedničkim snagama organiziraju Glazbeni odjel II osnovne škole, Grad Vrbovec te Pučko otvoreno učilište, a ulaz je besplatan.