°C 0

Jaska za Afriku na Svjetski dan kazališta

29.03.2017.

Autor: Igor

Hit predstava kazališta Škrabe „Velika tajna Sherlocka Holmesa“ prema tekstu Nine Škrabea još jednom je polučila uspjeh. Posljednja izvedba predstave održana je na Svjetski dan kazališta (27. ožujak) u Domu kulture Jastrebarsko, a sav prihod od ulaznica bio je namijenjen za rad humanitarne udruge „Srce za Afriku“.

Tom prilikom izvedbi predstave nazočili su i kandidat za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika Hrvatske demokratske zajednice koji su donirali i sredstva za rad udruge kojima će se pomoći djeci u Ruandi. 

-Ovdje sam s timom „Jaska za sve nas“ da bi pružio potporu prvenstveno kazalištu Škrabe, a naravno i udruzi Srce za Afriku, gdje je život još uvijek iznimno težak. Cijeli moj tim „Jaska za sve nas“ odustao je od izrade promotivnih fotografija u lokalnoj predizbornoj kampanji, da bismo ta sredstva usmjerili onima kojima je to sigurno potrebnije. Osim toga, odustali smo od niza predloženih promotivnih akcija u korist nekih donacija koje ćemo u Jaski odraditi u idućih mjesec dana- rekao je kandidat za gradonačelnika Tomislav Preprotić.

A upravo je stric gradonačelničkog kandidata, Tomislava Preprotića prije pedeset godina na kazališnim daskama u Jastrebarskom izrekao prve riječi „Grom u babe“ čime je Gradsko kazalište započelo svoj plodonosan rad koji je najizvođeniji hrvatski dramaturg, Jaskanac Nino Škrabe, vodio 45 godina.

-Njegovim sramotnim izbacivanjem iz vlastitog kazališta, učinjen je vjerojatno najveći kulturocid u povijesti našega grada. Nino Škrabe, danas je sigurno vodeći hrvatski komediograf čije su predstave redoviti hit na hrvatskim kazališnim daskama- zaključio je Preprotić koji je i sam bio u ekspediciji na afrički Kilimanjaro gdje je osobno vidio strahovite primjere siromaštva, zbog čega je zajedno sa svojim timom odlučio pomoći onima kojima je to najpotrebnije. (FOTO: Dominik Sečen)