°C -3

Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište

04.06.2018.

Maja Ivčić

Jaska je dobila vanjsko fitness vježbalište koje je službeno otvoreno proteklih dana. Vježbalište se nalazi kraj perivoja Erdödy nadomak Šumarskog instituta, a mogu ga koristiti svi građani ljubitelji rekreacije i sporta.

Vježbalište je najviše razveselilo one najmlađe kojih se na svečanom otvorenju okupio velik broj.

-Treniram nogomet u Prstićima NK Vinogradara. Najbolja mi je sprava gdje se rastežu noge i gdje se kleči pa se dižemo gore. Zato što mi je nakon vježbanja lakše braniti lopte, i ovo će mi pomoći u treningu, a i blizu mi je – rekao nam je Ivan.

Sprave će pomoći i malim rukometašima:

-Super mi je ovo blizu mi je i tu svaki dan mogu doći trenirati. Inače treniram rukomet. Sve sprave su mi dobre. Tu sam i ribolovac pa pecam. Ovo vježbalište će mi pomoć u pripremama i malo skinut kile – kazao je Ivano.

Vanjskim fitness vježbalištem zadovoljni su i odrasli:

-Ovo mi je super, već smo bili u par navrata s klincima i super mi je sprava di se rastežu noge, ali fale koševi za smeće jer sokiće donesemo pa bi bilo dobro da se to što prije postavi. Inače je odlično, stariji sin koji ima 15 godina već dolazi s prijateljima od kad je postavljeno. Sretni su što imaju tak nešto, ne moramo plaćati teretanu, tu su na zraku, super je. I ja sam isprobala par spravica – rekla nam je gospođa Nikolina.

I mladi i stari Jaskanci skupili su se na otvorenju kako bi isprobali sve sprave, a prave akrobacije na njima pokazali su im poznati Street Brothers-i koji su nastupom u emisiji Supertalent Hrvatska i drugim aktivnostima dodatno popularizirali street workout način vježbanja.

Svečanom otvorenju uz gradsko vodstvo i predstavnike Sportske zajednice Grada Jastrebarskog nazočili su i Siniša Krajač iz Hrvatskog olimpijskog odbora te Bors Makarun iz Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije koji su pozdravili ovaj projekt te naglasili kako će vježbalište doprinijeti da građani, napose djeca i mladi više vremena posvete rekreaciji i sportu na svježem zraku, a manje za kompjuterima.

Projekt je realiziran suradnjom Grada Jastrebarskog, Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije te Sportske zajednice Grada Jastrebarskog.

U programu svečanog otvorenja vježbališta u Jaski nastupile su Svetojanske mažoretkinje i PS Instinct.

Galerija slika

Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište Jaska dobila vanjsko fitness vježbalište