°C 3

Izdan katalog obrtništva Grada Svetog Ivana Zeline i Općine Bedenica

17.05.2018.

Vana Pocrnjić

Katalog predstavlja dio mogućnosti i ponude obrtnika, kako u proizvodnim tako i u drugim raznovrsnim djelatnostima. U njemu će se na najlakši i najbrži način saznati sve potrebne informacije o obrtnicima i njihovim raznolikim djelatnostima, mogućnostima i inovacijama.

Katalog je pripremljen povodom 30. godišnjice obnovljenoga rada Udruženja obrtnika Svetoga Ivana Zeline, a njime se žele predstaviti obrtnici koji djeluju ne samo u Svetom Ivanu Zelini već i u ostalim gradovima Zagrebačke županije.

Udruženje obrtnika Svetoga Ivana Zeline broji 274 aktivna obrtnika koji djeluju u četiri ceha. U strukturi su najzastupljeniji uslužni obrti te djelatnosti u području građevinarstva, proizvodnje, ugostiteljstva, prijevoza i trgovine.

Povijest obrtništva u zelinskom kraju seže sve do 14. stoljeća, pa je upravo zbog povijesti obrtništva oduvijek privlačilo vrijedne i poduzetne ljude, a o njihovom radu najbolje svjedoči kvaliteta rada i usluga koje pružaju odnosno proizvoda koje osmišljavaju i stvaraju tijekom brojnih desetljeća i stoljeća, živeći u zelinskom kraju.

Tijekom 20. stoljeća ovo je Udruženje nakon dužega prekida ponovo započelo s radom 3. travnja 1986. godine.

Stoga se svake godine na taj dan obilježava Dan Udruženja.