°C 14

Ivica Cvetković novi predsjednik županijskog Crvenog križa

10.02.2017.

Igor

Liječnik Ivica Cvetković iz Gradskog društva Crvenog križa Samobor novi je predsjednik Županijskog društva Crvenoga križa Zagrebačke županije odlučeno je tako na jučerašnjoj Izbornoj skupštini.
Za potpredsjednice su na sjednici održanoj u Ivanić-Gradu, izabrane Dunja Vlašić (GD Crvenoga križa Jastrebarsko) i Irena Martak (GD Crvenoga križa Vrbovec).

-Za mene je ovo veliko priznanje. Svakom poslu pristupam sa srcem. Pred nama je velika zadaća, jer teško će biti poboljšati ono što se do sada radilo. No, moja je vizija uključiti u rad Crvenoga križa što više volontera. Čovjek društvu mora nešto dati, da bi društvo išlo naprijed- rekao je novoizabrani predsjednik.

Dosadašnja, višegodišnja predsjednica Štefica Kamenarić-Filipović izabrana je za doživotnu počasnu predsjednicu Društva.

-Hvala vam na 20 godina druženja i zajedničkog rada tijekom kojeg ste obogatili moj život. Dugo smo bili skupa, bilo je lijepih i teških trenutaka. Ponekad smo imali i različita mišljenja, no kada je trebalo nešto odraditi stavili smo glave skupa. Mislim da smo bili među najboljima u Hrvatskoj. Budete li me trebali i dalje ću biti s vama- poručila je za kraj Kamenarić-Filipović.

Na sjednici Skupštine također je prihvaćeno izvješće o radu za prošlu godinu te je napravljen osvrt na proteklo četverogodišnje razdoblje. Istaknuta je odlična suradnja sa Zagrebačkom županijom, koja najvećim dijelom i financira rad županijskoga Društva, a preko njega i aktivnosti lokalnih društava Crvenoga križa.