°C 12

"Hrvatsko srce Samobor I" najbolji na 13. Sarmijadi u Laktecu

27.11.2018.

Redakcija

U subotu 24. studenog, u organizaciji Udruge proizvođača robne marke kiseloga zelja Laktec održana je tradicionalna 13. Sarmijada, svojevrsni festival jela od kiseloga zelja.

Uz sarmu, tradicionalno zimsko jelo od kiselog kupusa i mljevenog mesa, posjetitelji su uživali u još 14 jela pripremljenih od kiselog zelja. Tako su mogli probati i bavarske svinjske odreske, zapečeni kiseli kupus s kobasicama, musaku s kiselim zeljem, kruh s kiselim zeljem, segedinski gulaš, srneći složenac.




Također su posjetitelji mogli kušati i dizane knedle s češnjovkama i zeljem, sekeli gulaš s veprovinom, musaku od kiselog zelja, mesne okruglice sa zeljem i domaćim krpicama, obrnutu sarmu, egzotičnu salatu od kiselog zelja, gusjenicu u zelju, odrezak Barun Trenk u umaku od gljiva i zimski san.

Od 14 ekipa koje su sudjelovale na ovom natjecanju, najuspješnije su bile članice skupine „Hrvatsko srce Samobor I“ koje su pripremile najbolju sarmu. Drugo mjesto osvojile su članice ekipe „Hrvatsko Srce Samobor II“, a treće „Puce iz Pirakovca“.



U kategoriji ostalih jela najboljim je proglašena obrnuta sarma „Puca iz Pirakovca“, drugo mjesto pripalo je „Gornjoj Drenovi“ za zapečeni kiseli kupus s kobasicama“, a treće su osvojili „Pajdaši“ za mesne okruglice sa zeljem i domaćim krpicama.

O najboljim jelima odlučivao je osmeročlani ocjenjivački sud na čelu s predsjednicom Šteficom Kramarić, a nagrade najuspješnijima uručio je gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

(Foto: Grad Sveti Ivan Zelina)

Galerija slika

"Hrvatsko srce Samobor I" najbolji na 13. Sarmijadi u Laktecu "Hrvatsko srce Samobor I" najbolji na 13. Sarmijadi u Laktecu "Hrvatsko srce Samobor I" najbolji na 13. Sarmijadi u Laktecu "Hrvatsko srce Samobor I" najbolji na 13. Sarmijadi u Laktecu "Hrvatsko srce Samobor I" najbolji na 13. Sarmijadi u Laktecu "Hrvatsko srce Samobor I" najbolji na 13. Sarmijadi u Laktecu