°C -2

Godišnju Skupštinu vatrogasci održali u Šljakovini

18.05.2018.

Vana Pocrnjić

Godišnju izvještajnu sjednicu Skupštine održala je Vatrogasna zajednica županije, a domaćin je bio DVD Šiljakovina.

Govorilo se o osposobljavanju vatrogasaca u protekloj godini, intervencijama, dislokaciji, natjecanjima, društvenim aktivnostima, nabavi vozila i vatrogasne opreme, implementaciji sustava za upravljanje vatrogasnim intervencijama.Lani su evidentirana 2069 događaja na koja su izašle vatrogasne postrojbe, na najviše njih javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica i Samobor te dobrovoljna vatrogasna društva Sveta Nedelja, Šenkovec i Sveti Ivan Zelina. Stjepan Ptiček, predsjednik VZ-a Zagrebačke županije, istaknuo je i dislokacije na priobalju – redovite i izvanredne.

-I za ovu smo požarnu sezonu pripremljeni. U slučaju potrebe imamo interventne jedinice. U njima je ukupno četrdesetak ljudi- kazao je Ptiček. Posebno je zahvalio županu na sredstvima koja Županija izdvaja za nabavu opreme i vatrogasnih vozila.

Župan je još jednom ponovio da su vatrogasci ponos županije, osobe koje ne samo da brinu o zaštiti ljudi i imovine, već su i nositelji brojnih aktivnosti u svojim sredinama.-Puno radite na edukaciji mladih generacija, stoga opstojnost vatrogastva nije upitna- poručio je župan. Zahvalio je vatrogascima na svemu što čine za stanovništvo županije, ali i pokazuju na natjecanjima.

Sjednici je prisustvovao i predsjednik HVZ-a, ujedno i saborski zastupnik, Ante Sanader. Rekao je da je Vlada RH, iz EU investicijskog i strukturnog fonda, osigurala 30 milijuna eura za nabavu vatrogasnih vozila.Predviđeno je da u ovoj godini svaka županija dobije po četiri vozila, a koja će se potom rasporediti vatrogasnim društvima.

(Foto: Zagrebačka županija)