°C 12

Folkloraši iz Lomnice odradili godišnju skupštinu

11.04.2017.

ivana

Kulturno umjetničko društvo „Nova zora“ iz Donje Lomnice nedaleko od Velike Gorice protekle subote održalo je 98. godišnju skupštinu u Društvenom domu.

Tom prilikom predstavljeno je izvješće o radu iz kojeg se dalo iščitati kako su Lomničani protekle godine ostvarili niz gostovanja u zemlji i inozemstvu te su s ponosom istaknuli i uspjehe na gradskoj, županijskoj i državnoj smotri.

Skupština je ujedno bila i izborna, a društvo će i dalje voditi dosadašnji predsjednik Mijo Jakunić. Tajnica Društva Zlatica Krznarić i dalje je ostala u ulozi tajnice.
 
-Posebna pažnja u društvu daje se podmlatku, što se također moglo u izvješću čuti, a i vidjeti na samoj skupštini. S prigodnim poklonima zahvalili smo se članovima Upravnog odbora koji zbog bolesti nisu više mogli prihvatiti tu funkciju, a to su Barica Žordić i gospodin Juraj Deverić te u rad UO uključili mlađe članove. Bila je to večer za druženje folkloraša, koji su se okupili na jednom i hvala svima što su nas počastiti svojim dolaskom-izvijestili su iz Nove zore.

Među uzvanicima bili su predstavnici grada, Zajednice kulturno umjetničkih udruga VG, predstavnici udruga u mjestu kao i predstavnici KUD-ova ZKUU Grada Velike Gorice, te prijateljski KUD-ovi iz šire okolice, a to su : FA Šiljakovina, FA Turopolje, OSS Buševec, KUD Velika Mlaka, KUD Stari grad Lukavec, KUD Gradići, KUD, Ščitarjevo, KUD Mraclin, KUD Mičevec, HSPD Gračani, Hrvatska zajednica grada Mainza.

Inače Lomničani će prikazima Jurjevskih običaja u Turopolju predstavljati Turopolje na Smotri izvornog folklora Zagrebačke županije.

Galerija slika

Folkloraši iz Lomnice odradili godišnju skupštinu Folkloraši iz Lomnice odradili godišnju skupštinu Folkloraši iz Lomnice odradili godišnju skupštinu Folkloraši iz Lomnice odradili godišnju skupštinu