°C 13

Fašnik u Jaski: Najboljoj maski 10 000 kuna

03.02.2017.

majai

Turistička zajednica grada Jastrebarskog i ove godine organizira Fašnik u Jaski. Pripreme su već počele, a u igri je vrijedna nagrada od 10 000 kuna za najbolju masku. Osigurana je i novčana pomoć za izradu maske.

Polako nam dolazi karnevalsko vrijeme koje će ove godine u Jaski biti nezaboravan doživljaj posebice za pobjedničku masku. Kako doznajemo iz Turističke zajednice grada Jastrebarskog koja i organizira manifestaciju, ovogodišnji Fašnik u Jaski očekuju neke promjene.

-Novost ove godine su novi uvjeti nagrađivanja, odnosno visina glavne i jedine nagrade za skupine koja će iznositi 10.000 kuna, što je i dodatni poticaj svim natjecateljima da se još više potrude i budu kreativniji nego ikad – rekli su iz TZGJ.

Novčana pomoć u pripremi maski

U osmišljavanju maski, dakle, morate biti originalni, a da vašu ideju realizirate pomoći će vam organizatori koji pozivaju da im se obratite.

-Svim prijavljenim odraslim skupinama Turistička zajednica osigurava novčanu pomoć za pripremu maski, uz uvjet da su maske nove i dosad ne prezentirane na Fašniku u Jaski. Novčana pomoć ovisit će o broju prijavljenih skupina – istaknuli su.

Prijave maskiranih skupina već su počele, a primaju se u turističkom uredu (Vladka Mačeka 1) ili na broj telefona 6727940 ili na e-mail: info@tzgj.hr sve do četvrtka, 16. veljače. Prijavnica se može preuzeti ovdje.

Nagrada i za osnovnoškolce

Fašničko ludilo započet će u nedjelju, 26. veljače, na Strossmayerovom trgu gdje će se održavati zabavni program za djecu i odrasle uz dobre stare Škanjca i Šojku te poznatog voditelja Davora Dretara Dreleta.

Fašnička povorka krenut će u 14 sati od nekadašnjeg hotela Jaska pa sve do Strossmayerovog trga. U Fašničkoj povorci sudjelovat će i mali i veliki Jaskanci, a organizatori posebno pozivaju osnovnoškolce da se pridruže:

-Ove godine posebno se pozivaju i jaskanski osnovnoškolci da se priključe fašničkoj povorci i obogate je svojim kreacijama, jer se i za njih sprema posebna nagrada koja je za sada iznenađenje – priopćili su organizatori iz Turističke zajednice grada.