°C 30

DVD Zelina: Slavi 25. godina prijateljstva s austrijskim vatrogascima

28.09.2018.

Redakcija

U nedjelju, 30. rujna u gradskoj vijećnici Grada Sveti Ivan Zelina održat će se Svečana sjednica povodom obilježavanja 25.godina prijateljstva DVD-a Sveti Ivan Zelina sa F.F.Freindorf ( Austrija.)

Tim povodom sjednici će prisustvovati zapovjednik regije Linz-Land gosp.Helmut Fodermayr, zapovjednik F.F.Freindorf gosp. Gerald Pragerstorfer, gradonačelnik Freindorfa gosp. Manfred Baumberger, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije gosp.Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Sv.I.Zelina te gradonačelnik grada Sv.I.Zelina gosp.Hrvoje Košćec.

Nakon sjednice planiran je odlazak u prostorije DVD-a Sv.I.Zelina, gdje će se na prostoru ispred Vatrogasnog centra u čast proslave otvoriti statue prijateljstva i spomen kućica u kojoj će se nalaziti stara vatrogasna šprica iz 1892.godine.

Druženje s vatrogasnim prijateljima iz Austrije održat će se kroz tri dana, počevši od petka pa do nedjelje, gdje se u tom vremenu planira odlazak na izlet u Zagreb uz razgledavanje znamenitosti glavnog nam grada. Poslije razgledavanja planiran je odlazak na Sljeme i posjet manifestaciji „XIII. Srednjovjekovni dani na Medvednici."

(Foto: FB DVD Zelina)