°C 30

DVD Plešivica: Već dvije godine Memorijal za dragog prijatelja

01.10.2018.

Redakcija

Sunčana i topla subota bila je kao stvorena za vatrogasno natjecanje na Plešivici. Tamošnjem DVD-u vrijeme je napokon išlo na ruku te je uspješno održan 2. Memorijalni vatrogasni kup – Andrej Braje-Dejko.

Preko 150 malih vatrogasaca u dobi od 6 do 12 godina iz 14 ekipa DVD-ova nastupilo je na ovom vatrogasnom turniru. Važno je, ističe u ime organizatora zapovjednik DVD-a Plešivica Dragutin Mulig, da se među mladima širi zanimanje za vatrogastvo.

-Važno je potaknuti mlade da se bave vatrogastvom jer ne daj Bože zla! Ako ništa drugo znanje će poslužiti za pogasiti plinski šporet u kući, ako zatreba – kaže nam.

Zadovoljni su stoga što se ovom vatrogasnom natjecanju na Plešivici odazvao tako velik broj ekipa djece, ali i odraslih vatrogasaca kojih je pak bilo šezdesetak.

DVD Plešivica ukupno broji 150 članova. Tu su dvije dječje ekipe, ekipa mladeži, dvije ekipe odraslih, Puhački orkestar od 25 članova te veterani. Složni su, ulažu u mladost, a kao i svima dobro bi im došla nova prijeko potrebna oprema.Vatrogasno natjecanje koje su organizirali održalo se već drugu godinu u čast njihova prerano preminulog člana Andreja Braje-Dejka kojeg se rado sjećaju.

-Napustio nas je prije dvije godine u dobi od 23 godine pa njemu u čast ovo pripremamo. Bio je veoma aktivan član pa mu je ovo barem nekakva zahvalnost da se u njegovu čast to održi-kazao nam je zapovjednik Mulig.Plešivićanci se nadaju da će ovaj Memorijal postati tradicija.

Galerija slika

DVD Plešivica: Već dvije godine Memorijal za dragog prijatelja DVD Plešivica: Već dvije godine Memorijal za dragog prijatelja DVD Plešivica: Već dvije godine Memorijal za dragog prijatelja DVD Plešivica: Već dvije godine Memorijal za dragog prijatelja DVD Plešivica: Već dvije godine Memorijal za dragog prijatelja DVD Plešivica: Već dvije godine Memorijal za dragog prijatelja DVD Plešivica: Već dvije godine Memorijal za dragog prijatelja DVD Plešivica: Već dvije godine Memorijal za dragog prijatelja DVD Plešivica: Već dvije godine Memorijal za dragog prijatelja DVD Plešivica: Već dvije godine Memorijal za dragog prijatelja DVD Plešivica: Već dvije godine Memorijal za dragog prijatelja DVD Plešivica: Već dvije godine Memorijal za dragog prijatelja