°C 11

Dvadeset raspjevanih godina zbora Franjo pl. Lučić

23.11.2017.

Igor

Dvadeset godina djelovanja obilježit će ove subote gradski zbor Franjo pl. Lučić velikim rođendanskim koncertom u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

Koncert će se održati u dvorani Gorica u 18 sati, a uz "slavljenika" na pozornici će zapjevati i njihovi gosti a to je oktet Jurij Dalmatin iz Slovenije i ženska Klapa Armorin.

Gradski zbor Franjo pl. Lučić sastavni je dio kulturnog života grada Velike Gorice i jedna od rijetkih gradskih kulturnih udruga koje njeguju tradiciju klasičnog zborskog pjevanja. Osnovan je 1997. godine na inicijativu nekoliko zaljubljenika u zborsko pjevanje, a danas broji 40 članova i njeguje klasičnu i tradicionalnu zborsku glazbu, znamenitih inozemnih i domaćih autora, te manje izvođena i pomalo zaboravljena djela mnogih glazbenih stilova i epoha.

Premda u njihovom repertoaru prevladava klasična glazba duhovnog karaktera, s jednakom predanošću izvode i svjetovne klasične i suvremene kompozicije, te narodne pjesme u obradi za zbor. Gradski zbor do sada je snimio tri nosača zvuka: CD božićnih pjesama, CD sakralnih pjesma – Adoramus Te Christe i CD Missa Iubilaris Franje pl. Lučića, a na brojnim festivalima i natjecanjima redovito ostvaruje zapažene nastupe.