°C 8

Dugoselska biciklijada i 1. Dječja utrka za Europski tjedan mobilnosti

20.09.2018.

Redakcija

Grad Dugo Selo ove godine po prvi puta sudjeluje u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti u sklopu kojega je u srijedu održana biciklijada “Više se šeći i biciklom kreći” na kojoj su sudjelovali mališani iz Dječjeg vrtića, a program se u subotu nastavlja još jednom, Dugoselskom biciklijadom.

Na maloj biciklijadi sudjelovalo je 40-tak djece predškolskih skupina Pužići, Srčeka, Ptičice i Ježići koji su se tako uz rekreaciju aktivno uključili u aktivnosti i edukaciju s ciljem smanjenja zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem prometa te odabira zdravije alternative prijevoza poput korištenja bicikla.

Sada slijedi i Dugoselska biciklijada, sa startom i ciljem u Kolodvorskoj ulici, kod sata, koja će ove subote započeti u 11 sati.

Istoga dana na rasporedu je i 1. Dječja biciklistička utrka za osnovnoškolce i vrtićance koja će startati u 14 sati, a uz utrku će se održati i Dan bez automobila tijekom kojega će od 6 pa do 23 sata za sav promet biti zatvorena Kolodvorska ulica.

Inače, Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u periodu od 16. do 22. rujna, a ovogodišnje izdanje održava se pod sloganom „Kombiniraj i kreni!” (Mix and Move), a motivira na razmišljanje o načinu prijevoza te koji je najprikladniji čime se nastoji potaknuti ljude da iskušaju različita rješenja mobilnosti koja su im ponuđena u njihovim gradovima.