°C 5

Dugo Selo: Poslušajte novi album Glazbene škole

10.04.2018.

Redakcija

Ovih dana izašao je novi album Glazbene škole Dugo Selo pod nazivom „Uspomene“. Za prekrasne izvedbe zaslužni su Tamburaški orkestar Glazbene škole Dugo Selo, Tamburaški sastav „Virtouzi“ i Zbor Glazbene škole. 

Na CD-u se nalazi 11 pjesama, a album možete kupiti na prodajnim mjestima Aquarius recordsa. Glazbu i aranžman potpisuje istaknuti hrvatski i dugoselski skladatelj, ravnatelj GŠ i umjetnički voditelj TO-a prof. dr. Dario Cebić.Stihovi devet pjesama djelo su, također, domaćih dugoselskih autora dok su dvije skladbe „Vehni, vehni fijolica“ i „Suza za zagorske brege“ prenijete u Cebićevom aranžmanu. Vokalni solisti su Bruno Vuger, Robert Mihovilić, Matija Petreković, Mateo Sović, Mario Bokun i Martin Žučko.

„Uspomene“ daruju omiljenu tamburašku glazbu u suvremenom kontekstu i već su izazvale pozitivne reakcije publike. Doprinosi tome starogradski prizvuk, bogatstvo zvuka i dinamičnost, kvalitetna produkcija.

-Ovo je drugi album, nositelj je Glazbena škola Dugo Selo odnosno Tamburaški orkestar. Na prvom pod nazivom „Tamburaški nocturno“ je bilo deset instrumentalnih skladbi te još „Nek tambura svira“ u vokalnoj izvedbi Matije Petrekovića. Na ovom novom, drugom, jedanaest je pjesama. Temelj našeg stvaralaštva su dugoselski pjesnici i ovim putem im se moram zahvaliti. To su Dragica Pjevac, Ana-Marija Šprihal i Zvonimir Nemet. Uspješna suradnja se nastavlja, uskoro krećemo s radom na trećem CD-u. Vjerujem da će i tu biti puno hitova- istaknuo je prof. dr. Cebić.

(Foto: Glazbena škola Dugo Selo)