°C 15

Dugo Selo: Najbolji fiš pripremila ekipa HVIDRA-e iz Ivanića

11.09.2018.

Redakcija

Na dugoselskim Bajerima protekle je subote održano 18. izdanje natjecanja u kuhanju fiš paprikaša koje je ove godine okupilo 16 ekipa.

Okupljenima je riječi pozdrava uputio tajnik ŠRD-a Dugo Selo Mladen Fuks nakon čega su svi skupa minutom šutnje odali počast nedavno preminulom predsjedniku ŠRD-a Dugo Selo, Branku Deronji.

Natjecanje je i ove godine održano u organizaciji Športsko ribolovnog društva Dugo Selo i Turističke zajednice Dugo Selo koji su prijavljenim ekipama osigurali oko 2,5 kilograma šarana koji je korišten za kuhanje fiša dok su se za ostali pribor, začine i kuhala natjecatelji morali sami pobrinuti.

Fišijada je i ovog puta u Dugom Selu okupila razna športsko- ribolovna društva, udruge branitelja i veterana, HVIDR-e, Hrvatskih vitezova iz Ivanić Grada, Vrbovca, Svete Nedelje, Sesveta, Podsuseda i Dugog Sela, no među prijavljenim ekipama našle su se i političke stranke poput dugoselskog HNS-a i SDP-a.

Vesele ekipe pri spremanju specijaliteta obišli su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Darjan Budmir te gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian koji je naposljetku majstorima u pripremanju fiša dodijelio i nagrade.

Ocjenjivačka komisija predvođena profesionalnih kuharom Marinom Žabčićem najboljim je proglasila fiš ekipe HVIDRA-e Ivanić Grada koji je dobio visoke ocjene za sve kategorije poput boje, mirisa, gustoće, ljutine, mirisa, okusa, izgleda ribe te općeg dojma.

Drugo mjesto pripalo je ekipi ŠRD-a Som Kerestinec, dok je kao trećeplasirana završila ekipa ŠRD-a Amur Vrbovec.

Nakon čestitki te uručenja prigodnih nagrada, gradonačelnik Panian je naglasio da su prva tri mjesta pripala gostima što je najbolji pokazatelj da su Dugoselci izvrsni domaćini.

Foto: Grad Dugo Selo

Galerija slika

Dugo Selo: Najbolji fiš pripremila ekipa HVIDRA-e iz Ivanića Dugo Selo: Najbolji fiš pripremila ekipa HVIDRA-e iz Ivanića Dugo Selo: Najbolji fiš pripremila ekipa HVIDRA-e iz Ivanića Dugo Selo: Najbolji fiš pripremila ekipa HVIDRA-e iz Ivanića Dugo Selo: Najbolji fiš pripremila ekipa HVIDRA-e iz Ivanića Dugo Selo: Najbolji fiš pripremila ekipa HVIDRA-e iz Ivanića